Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg tager imod Odense i et syddansk slag i aften, hvor vestjyderne efter fredagens fine kamp i Herning går ind som favorit.

Omvendt må det efterhånden være et ganske desperat fynsk mandskab, der optræder i aften. Odense må efterhånden hungre efter point. Fynboerne har kun fået tre point i de seneste syv kampe og bliver snart isoleret i bunden, hvis de andre mandskaber bliver ved at slå hinanden på kryds og tværs, hvilket noget tyder på.

Det ”drive” skal Odense også med ind i, hvis holdet ikke skal dumpe ned i bunden for bestandig, og først og fremmest handler det om, at fynboerne får fart i skøjterne.

Det var der slet ikke i fredagens tv-kamp, hvor træner Pelle Svensson direkte på tv efterlyste mere skøjteløb og hårdere arbejde af sine spillere. Det er den totale essens i Odenses spillestil. Der skal arbejdes hårdt for hver eneste mulighed.

Esbjerg kommer ind til en kamp, der er en must win, hvis vestjyderne skal holde momentum i kampen om en plads i Metal Final4.

Historikken: Seneste opgør mellem de to mandskaber var et stort drama. Odense førte 2-0, Esbjerg kom tilbage og Evan Cowley slog pucken i eget net i overtiden. Sådan en tæt match vil fynboerne meget gerne have igen.

Skader/karantæner: Odense havde Asger Petersen og Mikkel Jensen tilbage på holdet mod Aalborg og manglede derfor kun Lucas Bjerre Rasmussen og Jakob Wittendorf fredag aften. Her manglede Esbjerg altså hele fem importangribere, og det skal blive spændende at se, hvem der dukker op i aften for vestjyderne.

Statistikken: Odense har det pr. tradition svært i Esbjerg, hvor hjemmeholdet pt. står med sejre i de seneste fem indbyrdes kampe. I sidste sæson vandt Esbjerg 6-0, 4-1 og 8-3 over fynboerne på hjemmebane.

Det forventer vi: At Odense vil kæmpe med remmer og tøj for at få point mod Esbjerg, der måske/måske-ikke vil være kraftigt svækket i aften. Fynboerne kan med 110 procents indsats godt få kampen til at blive tæt, selv om Esbjerg stadig går ind som favorit.

Duellen: Andreas Grundtvig stærkt kørende med to mål mod Herning. Kan han fræse Odense-forsvaret op med sit glimrende skøjteløb?


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox SønderjyskE-back slipper for operation