Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Det gjorde ondt på Rungsted at tabe hele 2-9 mod Odense for nylig.

Nok er der mange skader på Rungsted-mandskabet, men et nederlag af den kaliber er aldrig rigtig noget, som hverken spillere eller organisation holder, hvilket David Madsen også konstaterede efter kampen, da han blev interviewet af TV2 PLAY.

Så vi får formentlig – uanset opstillingen – et dybt koncentreret Rungsted-mandskab på isen i aften i Esbjerg, for pletten skal i den grad vaskes af. Og Granly Hockey Arena er vel – set i lyset af sidste sæsons slutspil – en af yndlingsarenaerne for Rungsted-mandskabet.

Men Rungsted møder et Esbjerg-hold fuld af optimisme.

- Vi fik rusten banket af efter julepausen mod Herlev og spillede gode kampe mod SønderjyskE. Spillet faldt på plads og vi fandt det rigtige mindset frem i de to nytårskampe. Det blev tæt i den sidste hjemmekamp, hvor vi stod imod de udfordringer, det gav at spille i undertal i overtiden. Det gav et godt moralsk rygstød at besejre dem efter et vanskeligt moment.

- Nu skal vi forberede os på Rungsted, som er en vanskelig modstander, med masser af kvalitet i truppen. De har besejret os to gange, hvor vi har vundet en gang, så vi har revanche til gode. Men først og fremmest er der tale om, at vi kæmper om den foreløbige 5. plads i ligaen, fortsætter Energy-coachen.

Esbjerg Energy har spillet 31 kampe og har sikret sig 44 point. Rungsted Seier Capital er noteret for 43 point efter 32 kampe.

- Vi har et mål om på lidt længere sigt at avancere i tabellen og forberede os til slutspillet, men på kort sigt ønsker vi helt konkret at holde Rungsted under os og helst lægge afstand til dem. Vi har styrket truppen senest med Grayson Downings comeback efter en skade og med tilførslen af Cam Brown.

- Jeg synes, at vi spillemæssigt har løftet vores niveau, så med den trup vi har er det muligt ikke bare at arbejde for men også tro på vores målsætning. Den er todelt. Først vil vi slutte grundspillet i Top4 og derefter sigter vi selvfølgeligt efter et sæt guldhjelme, slutter Jason Jaspers.

Hold øje med: Der er altså stærke danskere på Esbjergs hold i den her sæson. Søren Nielsen og Philip Schultz er et par stykker, der var stærkt afgørende mod SønderjyskE. Hos Rungsted afventes, om Wallin eller Grubak bliver klar til kamp.

Der er dommerudveksling i gang mellem Norge og Danmark og derfor ”gæster i striber” i Esbjerg i aften, hvor Mikael Johanson og Christopher Dehn er på plads som henholdsvis hoveddommer og linjedommer

Skader/karantæner: Jannik Christensen, Philip Larsen og Jonas Bjerrum var senest ude for Esbjerg i kampene mellem jul og nytår. Rungsted manglede sine to målmænd, Jacob Gammelgaard, Nick Moutrey, Frederik Bjerrum, Marcus Olsson, Tim Daly, Mathias Røndbjerg og Malte Setkov udgik i kampen mod Odense.

Det forventer vi: Det skadesramte Rungsted-mandskab kommer til at få det vanskeligt mod et veloplagt Esbjerg-mandskab, der kommer med optimisme efter kampene i nytåret.

Statistikken: Esbjerg har vundet sine seneste tre kampe, Rungsted står med to nederlag på stribe. 9-6 i point i Esbjerg-favør over de seneste fem kampe.

Historikken: Der har været lutter udesejre i de tre kampe i indeværende sæson. To gange har Rungsted vundet i Esbjerg. En enkelt gang har Esbjerg vundet i Rungsted.


OPTAKT: SønderjyskE-Herning Blue Fox Matt Salhany forstærker Aalborg Pirates