Kampstart 19:00 i Frøs Arena

SønderjyskE og Herning kommer ind til en af de jyske klassikere med gode oplevelser i bagagen. Sønderjyderne fik vendt skuden for et par dage siden i Aalborg trods mange folk ude, mens Herning havde et par gode kampe mellem jul og nytår mod Odense, hvor det blev til to sejre på 3-2 efter straffeslag mod fynboerne.

- Det var en flot udebanesejr i Aalborg. Spillerne arbejdede stenhårdt og vi holdt dem fra de allerstørste chancer. Det bliver lidt det samme imod Herning. De leverede nogle gode kampe imod Odense og de vil komme flyvende ud for at tage os på sengen og de vil samtidigt komme med stor fysik, forudser SønderjyskE-træner Mario Simioni.

- Vi fik tanket lidt selvtillid onsdag aften og jeg håber, at det er med til, at vi er hundrede procent klar fra start. Vi skal spille klogt, simpelt, disciplineret og så skal vi ikke tage chancer – kan vi det, så er der også muligheder for point i morgen aften, tilføjer Simioni til klubbens hjemmeside.

Herning spillede med seks backer og de to unge folk William Lund og Kasper Simonsen i kampene mod Odense, spændende om den nye mand Gordon Ballhorn har fået sine papirer klar til kampen i aften. Ballhorn er ikke kæmpestor og kommer formentlig med nogle af de spillemæssige kvaliteter, som Herning mistede, da Petter Hansson blev skadet.

Hold øje med: Nikolaj Krag-Christensen bliver ved at være brandfarlig for SønderjyskE. Hos Herning er der virkelig tryk på backerne, og det har givet en velspillende Jakob Jessen masser af spilletid, som han har forvaltet rigtig godt.

Skader/karantæner: SønderjyskE spillede kampen i Aalborg ude Spiro, Boysen, Desjardins, Tjernström, Kløve og de langtidsskadede Mathias Borring og Marco Petersen. Herning var senest uden Kevin Tansey og Mathias Bau og har altså streget Simo-Pekka Riikola af holdkortet. Til gengæld er der mulig debut til den nye mand Gordon Ballhorn.

Det forventer vi: Som altid et højintenst opgør mellem ”de gamle rivaler”. Det plejer at være helt og aldeles jævnbyrdigt, når de to hold tørner sammen.

Statistikken: Ganske usædvanligt, at hverken SønderjyskE og Herning har vundet i ordinær tid i de seneste fem kampe. Herning har syv point, SønderjyskE tre på formbarometeret.

Historikken: De to hold delte de første to opgør med hjemmesejre. Dobbeltopgøret i november blev vundet af SønderjyskE med 5-2 hjemme og 4-3 ude efter overtid.


Racine erstatter Riikola: Ny canadier til Herning-defensiven OPTAKT: Esbjerg Energy-Rungsted Seier Capital