Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Frederikshavn White Hawks er inde i en stime, og det er Herlev Eagles også.

Nordjydernes er positiv, mens Herlevs er negativ.

Frederikshavn har vundet de seneste tre kampe, mens Herlev altså har tabt fem på stribe, kulminerende med 1-7 mod SønderjyskE i midtugen.

Læg dertil, at Herlev ikke har vundet i årevis i Frederikshavn. 

Derfor er favoritværdigheden også klar inden aftenens kamp i Nordjyske Bank Arena, hvor hjemmeholdet søger at forsvare sjettepladsen, som nyligt er erobret.

- Vi har fundet en måde at spille på, som matcher vores trup lidt bedre. Vi har lavet for mange store fejl, og det er dem, vi gerne vil have ryddet op i. Vi har stadig ambitioner om at spille den form for hockey, som vi ville fra sæsonstart, men vi har også været ramt af skader, der har udfordret os. Nu er vi nået til et punkt, hvor vi har fundet en balance, der virker for os, og den skal vi holde fast i, så er jeg sikker på, at vi med hårdt arbejde og fortsat ydmyghed kan vinde flere kampe, siger Frederikshavn-træner Pelle Hånberg til Nordjyske.

Herlev havde mange skader i kampen mod SønderjyskE senest - og det er spillere fra "toppen" af holdet, der har manglet, så det store spørgsmålstegn er altså, hvilket materiale Erik Vikström kan råde over i aften. 

Uanset hvad, så kræves i aften en bedre og stærkere indsats af Herlev end mod SønderjyskE, hvor arbejdet ikke var til hundrede procent.

Det forventer vi: Et topmotiveret Frederikshavn-hold kommer til at presse Herlev i bund, og det ligger altså til en fuld gevinst til hjemmeholdet i aften.

Hold øje med: Jesper Jensen satte to scoringer for nylig mod Esbjerg og arbejder sig stille og roligt i form. Vigtigt for Frederikshavn. Herlev skal have godt målmandsspil med ind i kampen, uanset om det er Horak eller Soneff, der står.

Skader/karantæner: Cip, Jakobsen og Åkesson ude for hjemmeholdet, mens Herlev mod SønderjyskE manglede Philip Alftberg, Jesper Alasaari, Alexander Lindqvist-Hansen og Matthias Asperup. 

Statistikken: Herlev har ikke vundet i ordinær tid i Frederikshavn siden 2009, og seneste gang Eagles vandt i Frederikshavn– og det var altså i straffeslag – var i 2016, hvor det blev 5-5 i ordinær tid. Siden har White Hawks vundet samtlige 15 indbyrdes opgør hjemme i egen hule.

Historikken: Frederikshavn vandt det første opgør i denne sæson med 2-1 over Herlev hjemme i Frederikshavn. Senest blev det en 3-2-sejr i Herlev på Christopher Frederiksens mål tre sekunder før tid. 


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Odense Bulldogs KLUBMANDEN runder 700 KAMPE