Kampstart 19:30 i Nordjyske Bank Arena

Nordjyder møder vestjyder i aften, og det kaster gerne underholdning af sig.

Sådan har det i hvert fald været i de seneste sæsoner, hvor møderne mellem de to hold har været komplet uforudsigelige.

I aften kommer de to hold ind med helt forskellige forudsætninger, for efter den første storkamp mod Rødovre på hjemmebane, var hvedebrødsdagene hurtigt overstået for Frederikshavn.

White Hawks-holdet kommer til kampen med blot et point i tre kampe, og den seneste match mod Herning blev tabt 0-4. 

De andre hold har øje på nordjydernes A-kæde, og den har både Rødovre, Herning og Aalborg formået at lukke godt ned.

Kunne man forestille sig, at Pasanen i aften prøver at sprede skytset lidt?

Esbjerg har kun spillet to kampe, men tirsdag mod Herlev havde et tempofyldt, velspillende vestjysk mandskab ikke problemer med at køre forbi gæsterne, og flere af de nye imports - ikke mindst Brady Shaw - har imponeret.

Med Jeppe Vinther ude med karantæne åbnes dog op for et af Esbjergs potentielle problemer, nemlig at der ikke er et hav af backer at vælge imellem.

Det forventer vi: Dermed er et af spørgsmålstegnene om Esbjergs defensiv kan holde stand mod et Frederikshavn-hold, der formentlig vil komme stormende ud fra første minut. Desto mere selvtillid Esbjerg kan pille ud af hjemmeholdet ved at holde stand, desto bedre er Esbjergs chancer for point.

Skader/karantæner: Esbjerg har Jeppe Vinther ude med karantæne, mens Frederikshavn har Mikkel Hansen helt ude af truppen. Han er skiftet til Odense. Hansen var dog heller ikke med senest. 

Hold øje med: Også Frederikshavn døjer med manglende bredde på backsiden, hvor Mathias Mølgaard er kaldt til undsætning. Han kommer blandt andre til at døje med Brady Shaw, der har været fremragende hidtil hos Energy.

Statistikken: Esbjerg har endnu ikke lukket et mål ind i undertal, mens det tirsdag blev til hele tre powerplay-mål. Det betyder, at Esbjerg pt. har ligaens stærkeste powerplay, mens Frederikshavn har det næstdårligste overtal. Der skal rykkes noget hos hjemmeholdet i aften.

Historikken: Frederikshavn vandt tre gange i regulær tid over Esbjerg i sidste sæson og tog en sejr i overtid. Vestjyderne vandt to gange i en serie, hvor resultaterne var meget uforudsigelige, bedst illustreret i de første to opgør, hvor Frederikshavn vandt 7-1 hjemme på en oktoberfredag for så at tabe 1-6 ude to dage senere. 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox OPTAKT: Odense Bulldogs-SønderjyskE