Kampstart 19:00 i Nordjyske Bank Arena

Det var ikke en alt for genstart for Frederikshavn, der prompte blev kastet ind fra siden torsdag formiddag, da den nordjyske isolation blev ophævet. 

På den baggrund - altså en start ud af det blå - var det vel forventet og fair nok, at det ikke lykkedes for White Hawks at få point mod Herning fredag aften. 

Til gengæld var det skuffende, hvad Frederikshavn leverede tirsdag i Herlev, hvor blandt andet en fem minutters-straf til Eagles' Joachim Linnet ikke blev udnyttet til at skabe chancer. 

Der mangler rytme i Frederikshavns spil og i kæderne, og så synes savnet af Aleksandr Bumagin at være lidt for start.

Esbjerg tabte i Vojens i fredags, men det hindrer ikke på, at vestjyderne i modsætning til Frederikshavn er inde i god rytme. Det var kun en ærgerlig anden periode, der kostede muligheden for point hos rivalerne i en ellers jævnbyrdig kamp. 

- Vi er allerede kommet et godt stykke vej i forhold til den plan, vi har lagt. Vi spiller noget fin hockey, selv om der selvfølgelig stadig er plads til forbedringer, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers til dagens kampprogram i Frederikshavn. 

Statistikken: Liam Folkes har ikke været nogen kanon for Frederikshavn hidtil. Samlet set under 20 minutters istid i de seneste to kampe er ikke lig med en importsucces. Hos Esbjerg står powerplayet stadig fremragende med over 30 procent – næstbedst efter Rungsted.

Historikken: Tredje opgør mellem de to mandskaber i sæsonen. Frederikshavn har med to sejre – 5-2 og 4-2 – haft et tungt greb over Esbjerg i sæsonen hidtil. Det er der ikke mange hold, der kan prale af.

Hold øje med: Joachim Blichfeld har scoret et par kasser, men vi mangler stadig at se ham træde helt i karakter for White Hawks. Han er oppe mod Wiley Sherman, ny tung back hos Energy, der ligner et godt køb.

Skader/karantæner: Bumagin ude med en albueskade, ligesom Christian Mieritz også sad ude for nylig i Herlev. Hos Esbjerg har Jannik Christensen været ude på det seneste.

Det forventer vi: Esbjerg må trods nederlaget i Vojens fredag have selvtilliden intakt, og mod et Frederikshavn-hold, der ikke var i gear tirsdag, må vestjyderne være smal favorit.


OPTAKT: Aalborg Pirates-Odense Bulldogs OPTAKT: SønderjyskE-Herlev Eagles