Kampstart 19:00 i Frøs Arena

To formstærke mandskaber mødes i aften i Frøs Arena. SønderjyskE kommer med tre sejre fra sidste uge, mens Herlev lykkedes med at slå både Aalborg og Frederikshavn hjemme i Spar Nord Arena-hulen.

Masser af istid til Herlev-backerne Johansson, Edström, Baastrup og Mortensen, der virkelig får lov at arbejde for føden og gør det godt. Defensiven har i hvert fald stemt på det seneste. Fremme er spillere som Joseph Jonsson og Magnus Molge virkelig trådt i karakter med en række stærke indsatser, der har betydet, at Herlev lige kan ånde ud og se opad i tabellen i stedet for nedad til Odense og Rødovre.

For en stund er ørnene fløjet væk fra bundkampen.

SønderjyskE har det meste af holdet til rådighed lige for øjeblikket, og det har betydet, at Mario Simioni kan spille bredt. Han fik seks mand på listen over målscorere i 8-1-sejren i Rødovre, og sønderjyderne har bidt sig fast i den bedste halvdel af tabellen.

- Der er måske bare en masse små faktorer, der lige går op i en højere enhed. Vi har et rigtig godt hold i år. Når vi spiller vores bedste hockey, spiller vi rigtig godt. Det er nogle fede gutter, jeg spiller med, og det betyder meget for ens egen præstation, forklarer han. Vi har et hold, der fungerer godt i omklædningsrummet. Vi har det sjovt sammen og står bag hinanden, siger SønderjyskE-angriberen Martin Eskildsen til JydskeVestkysten om SønderjyskE’s og hans egen øjeblikkelige succes.

Statistikken: Sikke en forrygende uge begge hold kommer fra. SønderjyskE med 15 mål og tre sejre i tre kampe, mens Herlev kun lod tre mål gå ind i to kampe i sidste uge.

Historikken: SønderjyskE vandt det første opgør med 3-0 på hjemmebane uden problemer, mens der var større jævnbyrdighed i det seneste opgør, som Oliver Gatz afgjorde i tiden 64:58.

Hold øje med: Martin Eskildsen skød sig på Ugens Hold i Metal Ligaen, mens Joseph Jonsson var tæt på. Den unge svenske Herlev-center begynder at vise sit potentiale.

Det forventer vi: At Herlev kommer under pres og trods de seneste sejre får svært ved at få point mod et veloplagt SønderjyskE-hold.

Skader/karantæner: Herlev fik altså ikke sendt Mikkel Persson på banen mod Frederikshavn. Måske i aften? Tobias Ruelykke var på rapporten mod Frederikshavn, mens Max Vilstrup Olesen stadig var ude. SønderjyskE uden Daniel Galbraith og Mike Little senest i Rødovre.


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy METAL LIGAEN TV: Luis Blak Olsen efter Herlev-Frederikshavn