Kampstart 19:30 i Nordjyske Bank Arena

Herlev har det pr. tradition vanskeligt i Frederikshavn, men i aften gør Eagles-bussen holdt med optimisme i taskerne. Det er der ingen tvivl efter den overbevisende 4-1-sejr over Esbjerg i tirsdags, hvor Herlev ikke var i nærheden af at tabe point og stille og roligt kørte en flot udebanekamp hjem. 

Det var bare glimrende af Patric Weners tropper, der synes at være et hold, der ikke skal være i nærheden af at misse i slutspil i indeværende sæson. Herlev kan endda stadig gøre sig realistiske forhåbninger om at ramme Metal Final4-turneringen senere i sæsonen. Det vil dog nok kræve point i aften i Frederikshavn - og det kan blive vanskeligt nok.

Nordjyderne er nemlig på toppen af formbarometeret med 12 point i de seneste fem kampe. Kun 1-6-svipseren i Esbjerg stikker ud, men ellers er det altså gået ud over Esbjerg (i den omvendte kamp), SønderjyskE, Herning og senest Rødovre i en bundsolid 3-0-sejr på udebane.

Det var dog en kamp, hvor Frederikshavn spillede lidt for meget i defensiv zone i forhold til, hvor meget både træner Pasanen og målmand Galansky ønsker det. 

Mon ikke det bliver et mere "trykkende" Frederikshavn-hold, vi får at se i aften?

Historikken: Vi skal helt tilbage til 22. december 2016 for at finde den seneste Herlev-sejr i Frederikshavn. I mellemtiden har vi fem Frederikshavn-sejre. Sidste sæson var det dog tæt på i december, hvor Herlev førte 4-2, men endte med at tabe 4-6. Seneste opgør var i Herlev tidligere på sæsonen. Frederikshavn vandt 4-2, men med Galansky i hovedrollen med mange store redninger. 

Statistikken: Frederikshavn kan bare tage et kig på topscorerlisten for at finde ud af, hvem de skal holde øje med. Thompson, Skinnars og Rollin-Carlsson topper Metal Ligaens topscorerliste på suveræn vis. 

Duellen: Spændende bliver det, om Herlevs tredje- og fjerdekæder kan følge med Frederikshavns ditto. Her er nordjyderne noget stærkere besat på papiret. 

Det forventer vi: At Frederikshavn forsøger at presse Herlev tungt fra start. Det er ikke sikkert, det bliver nemt mod et Eagles-hold, der gerne vil spille offensivt i denne sæson - også på udebane.

Skader/karantæner: Kristian Jensen er ude for Frederikshavn, der ellers har fuldt hold. Herlev var i Esbjerg tirsdag aften uden Ruelykke, Mads Carlsen og Simon Golbert. 


Instats: Rungsted skaber flest muligheder pr. kamp OPTAKT: Herning Blue Fox-Esbjerg Energy