Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Jysk klassiker for anden gang i sæsonen, når Herning Blue Fox og Esbjerg Energy mødes i Kvik Hockey Arena til en festlig fredag aften med forhåbentlig mange mennesker på lægterne. 

Herning leverede i hvert fald en forudsætning for det sidste fredag, hvor sæsonens bedste match resulterede i en sikker 4-1-sejr over SønderjyskE. Der blev dog ikke fulgt op i søndagens kamp i Rungsted, hvor Herning kom ud på "flade fødder", som målmand Simon Nielsen karakteriserede det. 

Det går ikke i aften mod et Esbjerg-hold, der må være fuld af revanchelyst efter en pauver 1-4-match mod Herlev på hjemmebane tirsdag aften. 

- Det er svært at svare på, hvad der er galt for tiden. Vi har sat os ned og fået nogle gode snakke i truppen. Det, som er blevet leveret, har ikke været acceptabelt over for os selv, men heller ikke over for alle de frivillige og fansene, som bruger tid på klubben. Vi arbejder stenhårdt på at finde et mere stabilt niveau, siger Esbjerg-veteranen Sune Hjulmand til JydskeVestkysten.

Både Herning og Esbjerg lever på kanten i forhold til Final4-kvalifikationen, men ligesom mange andre hold i klumpen i tabellen, har både midtjyder og vestjyder mulighed for at rykke i det regi med to-tre sejre på stribe.

Duellen: Simon Nielsen med en redningsprocent på 90.91, mens Seldrup i Esbjerg-målet står med 87.85 i redningprocent. Hans kollega Kasper Krog rammer lige over 91 procent. Spændende, hvem der får chancen hos Energy i aften.

Historikken: Tæt og jævnbyrdigt i det første opgør mellem de to mandskaber i den her sæson. Her vandt Esbjerg 3-2 på hjemmebane i et opgør, der var lige det meste ad vejen. Det kan sagtens blive samme opskrift i aften. 

Statistikken: Kigger man lidt ud over de absolut seneste kampe og ser på formen over fem kampe, er den 7-6 i favør af Esbjerg. Der ligger de to hold helt jævnbyrdigt. 

Skader/karantæner: Herning har manglet Sebastian Ruders i de seneste kampe, mens Esbjerg senest var uden Matt Pistilli og Grayson Downing, mens Trevor Cheek udgik i løbet af kampen mod Herlev. Der bliver masser af ansvar til overs til de resterende angribere. 

Det forventer vi: Herning spillede en god hjemmekamp for en uge siden, og vil forsøge at fortsætte det "trit" i kampen mod Esbjerg i aften. Hjemmeholdet må være favorit mod et svækket Energy-hold, der hænger med selvtilliden nu og da. 


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Herlev Eagles Anklager i Kristian Jensen-sagen: Situationen hørte ikke til en spilsituation