Kampstart 15:00 i Spar Nord Arena

En enkelt kamp i Metal Ligaen i eftermiddag, hvor Herlev Eagles tager imod Aalborg Pirates. 

Begge hold kommer fra 6-3-kampe fredag aften, men med hver sit udgangspunkt, eftersom Herlev som bekendt tabte i Odense, mens nordjyderne vandt hjemme over Esbjerg Energy.

I forhold til Metal Final4-ræset er det vigtigt for Herlev at komme på tavlen i eftermiddag, hvis ørnene skal drømme om en billet til pokal-weekenden, hvor Eagles også var i 2020, hvor blot en straffeslagskonkurrence skilte klubben fra den første finale i mands minde.

Alt det er fortid, nutiden handler for Herlev om det måske sværeste opgør, man pt. kan få stillet for døren i Metal Ligaen. Det gælder Aalborg Pirates, der er CHL-aktuelle og derfor i fin form, hvilket nordjyderne også viste fredag aften hjemme mod Esbjerg, hvor gæsterne blev presset helt i bund i 25-30 minutter af kampen.

Aalborg har mange facetter at spille på, for eksempel så man ikke frygtelig meget til kæden med Spelling, Bjorkstrand og Gooch i fem mod fem-spillet, og det er altså en kæde, der på et eller andet tidspunkt må eksplodere. Potentialet er der i hvert fald.

Hos Herlev er det stadig Jonsson, Asperup og "Flash" Hansen, der leverer det offensive skyts, og mon ikke også det er de tre, der skal score de mål, der skal føre hjemmeholdet til sejr i eftermiddag? Først og fremmest gælder det dog for Herlev om at holde en stram defensiv disciplin mod det brandfarlige Aalborg-hold.

Det forventer vi: At Herlev netop vil forsøge at få point ved hårdt arbejde. "Vi skal være sværere at spille mod i den her sæson", sagde træner Erik Vikström inden sæsonen, og det er det som Herlev skal gå efter mod det spilstærke Aalborg, der kommer over broen som favorit.

Hold øje med: Matthias Asperup har været brandvarm i sæsonstarten og ingen tvivl om, at Aalborgs trænerteam har et godt øje til ham i gennemgangen op til kampen. Hos Aalborg er Tobias Ladehoff en konstant kilde til uro i modstanderens zone og fortsætter altså sine flotte takter fra i fjor.

Statistikken: Herlevs defensiv havde fungeret godt med seks mål imod i de første tre kampe, men alene i Odense fredag aften røg der altså også seks mål ind. Straks tilbage til dyderne foran Horak. Aalborg så den første Metal Liga-scoring fra Trevor Gooch fredag aften. Er der mere i vente i dag?

Historikken: Herlev vandt de første to opgør i grundspillet mod Aalborg i sidste sæson, men derefter tog Aalborg over og vandt resten - og tilmed kvartfinaleserien med 4-0. Det vil sige en streak på syv i træk for Pirates. 

Skader/karantæner: Herlev manglede Daniel Baastrup-Andersen fredag aften, mens Aalborg spillede uden Mikkel Højbjerg mod Esbjerg. Netop her til formiddag også idømt karantæne til Maksim Popovic. 


Lukas Horak den store helt for Herlev TO SPILLEDAGES KARANTÆNE TIL MAKSIM POPOVIC, HERLEV EAGLES