Kampstart 20:15 i Spar Nord Arena

Sen kampstart i Herlev i aften, hvor Aalborg kommer på besøg til et yderst interessant opgør. 

Herlev presser gerne Aalborg hårdt på hjemmebanen i Ørneborgen, hvor det senest blev til en 2-0-sejr over gæsterne fra Nordjylland. Lige nu er ørnene ganske godt kørende og fik fuldstændig ro i bussen af bunden af tabellen med 3-0-sejren over Rødovre fredag aften. 

Dermed kan Herlev-mandskabet altså stille og roligt og uden det store pres gå til kampen mod Aalborg i aften. 

Til gengæld er gæsterne fra Aalborg nede i en lille downperiode efter en uge, der ellers begyndte med 40 minutters nærmest "udspilning" af Herning på hjemmebane og en 5-3-sejr, der var langt mere overbevisende end cifrene viste. Men derefter blev det 2-3 mod SønderjyskE og derefter 0-5 i Esbjerg og det sendte altså Herning op på førstepladsen via sejren over Rødovre i går.

Det var stor ineffektivitet, der kostede Aalborg momentum i Esbjerg søndag, konstaterede Martin Højbjerg. Hockeymagasinet lyttede til hans kommentarer efter kampen:

- Det er selvfølgeligt ærgerligt. VI spiller to gode periode hvor vi får lagt et godt pres, men vi kan simpelthen ikke få den lagt ind. Målmanden tager nogle gode skud, men vi er heller ikke skarpe nok. Vi skal hjem og have kigget på det her og så må vi bare arbejde videre lød det fra Martin Højbjerg.

Det forventer vi: Aalborg leder altså både efter præcision og effektivitet og skal nok få masser af tid i offensiv zone mod Herlev, der formentlig vil spille på omstillinger og forsøge at holde Aalborg-skytterne "på ydersiden". 

Skader/karantæner: Herlev kørte med fem backer og ni angribere mod Rødovre, altså uden den "unge garde". Max Vilstrup Olesen var stadig ude. Aalborg manglede George Sørensen, Johan Skinnars og Kirill Kabanov i Esbjerg. Thomas Spelling udgik efter at have fået en høj stok i ansigtet. 

Hold øje med: Luis Blak Olsen har fundet målnæsen frem hos Herlev, mens Aalborg overraskende nok har haft problemer med at score siden 2-0-føringen mod SønderjyskE fredag aften. Der er meget kvalitet i Aalborgs angreb. Måske Højbjerg-brødrene viser sig frem i aften?

De indbyrdes kampe: Herlev vandt 2-0 hjemme i den første kampe og gentog sejren ude med 2-1. Senest fik Eagles dog en lussing i Aalborg, hvor Pirates vandt med hele 8-1. 

Statistikken: Det er sjældent, vi har set Aalborg på ottendepladsen på formbarometeret i denne sæson, men ikke desto mindre er det tilfældet netop nu. Herlev er et par pladser foran med et enkelt point mere end nordjyderne i de seneste fem kampe. 


TO SPILLEDAGES KARANTÆNE til Anton Johansson, Herlev SKARPE SKUD: Billeder fra kampen mellem Herning og Rødovre