Kampstart 15:00 i Spar Nord Arena

Når vi taler Metal Final4-pladser, spidser tingene til for øjeblikket.

Således også denne eftermiddag i Spar Nord Arena, hvor Herlev skal forsøge at revanchere sig for sidste uges nederlag på 4-6 i Granly Hockey Arena i Esbjerg.

Her løb Herlev ind i et ordentligt stormvejr i første periode, som Esbjerg vandt 4-1, og kampen var og er et ganske godt symbol på, at Herlev med få undtagelser har været "som dag og nat" på hjemmebane og udebane i den her sæson.

Hjemme i Herlev kommer ørnene offensivt og aggressivt ud, men det på udebane og især i Jylland har været helt omvendt.

I dag har Herlev hjemmebane mod et Esbjerg-hold, der har masser af selvtillid med fra fredagens kamp mod Herning. Nok formøblede Esbjerg en 2-0-føring, men trods mange skader holdt man formstærke Herning stangen og endte altså med at vinde i overtid.

Det var tydeligt, at Kyle Kerbashian gav Esbjerg en ekstra stærk streng at spille på og med, og også tydeligt, at han bliver en nøglespiller for Energy i denne sæson. 

- Herlev kan næsten virke som to forskellige hold ude og hjemme. Vi besejrede dem godt nok i Esbjerg med 6-4, men det får mig ikke til at tro på en let sejr. De kommer garanteret med fart på, og vil lægge pres på os. De vil gøre tingene vanskelige for os, så det bliver en krævende kamp, som vi skal finde ressourcerne frem i, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers til jv.dk før kampen.

Hold øje med: Russiske Lapenkov har gjort det glimrende i Herlev. Har brugt sin store fysik til at skabe plads og stod bag Herlevs reduceringsmål mod SønderjyskE forleden. Hos Esbjerg er en af spillerne, der skal stå op mod Lapenkovs fysik, Jannik Christensen, der tilmed scorede et af sine sjældne mål. 

Det forventer vi: At Esbjerg skal forsøge at stå imod et Herlev-hold, der kommer til at jagte og lægge tryk på fra start. Kan Esbjerg på den ene eller anden måde overleve den første halve time, er der gode chancer for at tage alle tre point med hjem.

De indbyrdes kampe: Esbjerg vandt det første opgør i sæsonen med 6-4, men efter at have ført 4-1 og uden de store problemer. Dermed mentalt overtag til vestjyderne.

Statistikken: Helt jævnbyrdigt mellem de to hold i tabellen. Herlev står med 13 point, Esbjerg med 12 point. Vinderen i dag rykker ind på den eftertragtede Metal Final4-fjerdeplads.

Skader/karantæner: Herlev kørte med sine sædvanlige 16 markspillere i midtugen mod SønderjyskE, mens Esbjerg manglede Travis Brown, Sune Hjulmand og Grayson Downing mod Herning fredag aften. 


Kanal Frederikshavn: White Hawks henter to angrebsforstærkninger VIDEO: Højdepunkter fra Frederikshavn-Odense