Kampstart 17:30 i Spar Nord Arena

Herlev Eagles har fem point op til Odense Bulldogs i kampen om den sidste Metal Final4-billet, og derfor er ørnene presset til sejr i aften, når Frederikshavn White Hawks kommer på besøg. 

Ørnene spillede en fin kamp fredag aften i Aalborg i defensiven, men havde det svært mod det altid hårdt angribende Pirates-mandskab. 

Det er ikke odiøst, for det har de fleste hold såmænd i Sparekassen Danmark Isarena. 

I dag kommer vi formentlig til at se et Herlev-mandskab i betingelsesløs offensiv, når Frederikshavn White Hawks kommer på besøg i forstaden. 

Både mod Rungsted og Esbjerg (4-2 og 6-1) fik Herlevs profiler fat i scoringer og powerplay og især Alexander Lindqvist-Hansen har sprudlet på det seneste. 

Så det bliver ikke nemt for Frederikshavn at "holde for" i Herlev og første devise for nordjyderne er ganske enkelt bare at score nogle mål. 

I de sidste fire kampe har Frederikshavn - trods gode chancer i kampene mod Herning især - kun scoret en enkelt gang, og det sender naturligvis ikke høgene opad i tabellen med raketfart. 

Statistikken: Syv kampe på stribe har Frederikshavn tabt, og det er hårdt lige nu for White Hawks, der viste hård fight og spillemæssig fremgang mod Blue Fox. Herlev har ni point i de seneste fem kampe.

Det forventer vi: Herlev presser på fra start og det kan sagtens ske mod et Frederikshavn-hold med en solid midtzone og fokus på omstillinger.

Hold øje med: Sportschef Kasper Kristensen kalder i et interview på bedre leverancer fra spillere som Frederiksen, Halme, Bumagin og Cip. De skal lave flere point. Hos Herlev står Alexander Lindqvist-Hansen med fem point i de seneste fire kampe.

Historikken: Første kamp mellem de to mandskaber i sæsonen endte med en sejr på 2-1 til Frederikshavn i en meget tæt kamp. Det var den fjerde sejr på stribe til White Hawks over Herlev, så her kan nordjyderne i hvert fald påkalde sig en vis optimisme. 

Skader/karantæner: Frederikshavn uden Jesper Jensen, der heldigvis er begyndt at træne igen, mens Philip Alftberg stadig var fraværende for Herlev i Aalborg fredag aften. Også Mathias Asperup ude fredag for Herlev. 


OPTAKT: Herning Blue Fox-Aalborg Pirates METAL FINAL4: Herning og Aalborg er kvalificeret