Kampstart 15:00 i Kvik Hockey Arena

I over 181 minutter er der ikke blevet scoret på Hernings målmand Mac Carruth.

I dag møder han og Herning-defensiven den stærkeste offensiv i Metal Ligaen, nemlig den som Aalborg Pirates byder på.

Samtidig er det duellen mellem nummer et og to i Metal Ligaens tabel og de to hold, der som de første har kvalificeret sig til Metal Final4. 

På formbarometeret står Herning med 15 point, mens Aalborg har 14 "pinde".

Det kan med andre ord ikke blive meget større denne eftermiddag i det midtjyske, hvor der forhåbentlig og formentlig dukker rigtig mange mennesker op på lægterne.

- Blue Fox virker som et stærkt og velstruktureret hold, der spiller taktisk klogt og har mange dygtige spillere, som er gode i powerplay og skarpe i kontrafasen, siger Aalborg-forwarden med Herning-rødderne, Patrick Bjorkstrand til Sportherning.dk. 

Aalborg-forwarden Martin Højbjerg vendte tilbage efter en skadespause fredag aften. 

- Det er sjovt at komme her ude hver dag, og det betyder meget. Vi har en god grundstamme, og vi har et fantastisk omklædningsrum, og det er dejligt, at de udenlandske spillere, der kommer til år efter år, altid passer perfekt ind i gruppen. Det er en fornøjelse med de folk, der er i klubben, og det alt lige fra materialefolk til tilskuere, siger Martin Højbjerg til Nordjyske.

Det forventer vi: En helt tæt og lige kamp mellem to hold med mange profiler. Det er helt åbent i Herning i eftermiddag.

Hold øje med: 15 point har Tobias Ladehoff hidtil lavet. Han fortsætter de flotte takter fra sidste sæson. Herning har naturligvis Mac Carruth som kæmpestor profil for øjeblikket med tre shutouts på stribe.

Skader/karantæner: Aalborg senest uden Mikkel Højbjerg, Lukas Buchta og Andreas Nielsson, mens Herning i fredags var uden backer Riikola og Hansson. 

Historikken: Første kamp i sæsonen var måske Hernings bedste overhovedet. Det blev 3-1 til midtjyderne i Sparekassen Danmark Isarena efter en solid defensiv og struktureret indsats. 

Statistikken: Thomas Spelling er igen længe om at komme i gang med at score. Stadig uden mål, men med fire assister. Hos Herning lægger man mærke til et godt snit hos Lukas Lundvald, der står med seks point i seks kampe. 


Mac Carruth bar Herning til 2-0 sejr over Aalborg OPTAKT: Herlev Eagles-Frederikshavn White Hawks