Kampstart 18:00 i Spar Nord Arena

Herlev Eagles skal til at have vendt bøtten, hvis ikke de skal bides alt for tæt i haserne af de jagende mandskaber fra Odense og Rungsted. 

Ørnene er inde i en tough periode med tre nederlag på stribe, som altså også kostede pladsen i Metal Final4, som Herlev gik hårdt efter. Nu gælder det om at omstille sig til at være et langtidsholdbart mandskab i de mørke og hårde måneder, der kommer, og det kommer formentlig dejlig belejligt, at Herlev er hjemme i hulen på Tvedvangen, når Herning i aften kommer på besøg.

Her angriber Herlev og føler sig trygge og komfortable, og står derfor også med en mulighed for at overrumple et gæstehold, der ofte har haft det svært i Herlev på det seneste. 

Herning formåede ikke at få point med hjem fra Herlev i sidste sæson, og hele seks ud af de seneste syv kampe i Spar Nord Arena har resulteret i trepointere til Herlev. 

Så statistisk set er der stor grund til optimisme hos hjemmeholdet i aften.

Til gengæld kommer Herning med større selvtillid og uden nederlag i ordinær tid i de fire seneste kampe. I 13 kampe har Herning endda blot tabt en enkelt gang i ordinær tid. Midtjyderne har vundet tre gange i overtid/straffe i fire kampe og vandt altså senest 5-4 over Esbjerg på Joachim Linnets mål i undertal i overtid. 

Der er kommet ro i boksen hos Blue Fox, hvor Pekka Tirkkonen uden de store armbevægelser ser ud til at have skabt noget, der er langt mere solidt end, hvad Ben Cooper havde fat i sidste sæson. 

- Historisk set har vi altid har det svært i Herlev, så vi ved at der venter os en svær kamp. Vi skal sørger for at komme godt ud til kampen og stå stærkt i midtzonen hvor de kommer med meget fart. Med 60 gode minutter og hårdt arbejde giver vi os selv en chance for at vinde, siger Blue Fox-sportschef Martin Struzinski til klubbens hjemmeside.

Hold øje med: Herlevs Lasse Mortensen blev belønnet for et godt stykke arbejde i begyndelsen af sæsonen med en plads i landsholdstruppen til kampene mod Letland og Norge. Hos Herning var der fuld gang i fjerdekæden mod Esbjerg med scoringer af både Lukas Bang og Simon Schleicher. 

Det forventer vi: Herlev får lov at skabe kampen mod et Herning-hold, der har tid og råd til at vente og slå kontra. Ud fra formen er gæsterne favoritter i aften. 

Statistikken: Herning med ni point i de seneste fem kampe, mens Herlev står med seks point i samme periode. Men Eagles har altså tabt de seneste tre kampe.

De indbyrdes kampe: Det er nøjagtig en måned (og en dag) siden, de to hold mødtes i den første indbyrdes kamp i sæsonen. Den vandt Herning uden problemer med 5-1. 

Skader/karantæner: Herning ser ud til at komme med fuldt hold i aften, mens Herlev senest har spillet uden Jake Horton, Kyle Osterberg og Max Vilstrup Olesen. 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates 6-0: Sønderjysk revanche mod Rødovre