Kampstart 18:00 i Spar Nord Arena

Sikke en kamp, vi har i Herlev som første match på tapetet på en stor ishockeyaften i Metal Ligaen.

Herlev Eagles tager imod Rødovre Mighty Bulls i et lokalderby, der ikke blot kommer til at trække tilskuere, men som også har fået ny, sportslig relevans efter at Rødovre er genopstået under Magnus Sundquist. 

Hver eneste kamp lige nu er for Rødovre en kamp om at hænge i og finde det nødvendige halmstrå, der kan skabe håb om at stadig at kæmpe med om den sidste slutspilsplads.

Lige nu er Herlev på den, men vi skal dog huske, at Eagles med 27 point, en kamp i hånden og otte point ned til Rødovre stadig kan gå relativt afslappet ind til kampen. 

Herlev kommer fra 4-6 mod SønderjyskE og en ganske glimrende kamp i midtugen, hvor manglerne var defensiven og disciplinen, der kostede de mange scoringer imod. 

Rødovre kommer fra en 4-3-sejr over Odense, og træner Magnus Sundquist nedtoner den konkrete betydning af den helt konkrete kamp i aften. 

- Kampen mod Herlev er ikke vigtigere end de andre kampe, vi har spillet. Det vigtigste er, at vi alle præsterer og så kommer resultaterne også med. Der er stadig 75 point at spille om, så efter denne kamp, vil der stadig være mange point tilbage at spille om for alle hold, siger han til Rødovres hjemmeside og ser tilbage til kampen mod Odense. 

- Kampe svinger altid i karakter. Vi var klart bedst i første periode og burde have haft en 2-0-føring, men i stedet scorer Odense til 0-1. Men vi fik samlet op på tingene på trods af, at de scorer lidt heldigt til 0-3 i powerplay. Drengene viste meget høj moral, hvilket gav en rigtig god afslutning på anden periode, siger Magnus Sundquist til Rødovres hjemmeside.

Det forventer vi: Det bliver tæt, dramatisk og intenst i Spar Nord Arena. Uanset, hvad Magnus Sundquist siger, har kampen en enorm mental betydning for de kommende kampe. Herlev kan bringe sig 11 point foran med en sejr, Rødovre kan komme op på fem points afstand ved at vinde. 

Hold øje med: Herlevs Joseph Jonsson er en af Metal Ligaens mere "stille" stjerner. Svenskeren er konstant højt oppe på topscorerlisten og producerer på højt niveau kamp efter kamp. På den anden side står Brady Vail hos Rødovre, der begynder at fremtræde som den leder, man havde forventet fra start. I det hele taget har Rødovres imports løftet sig på det seneste. 

De indbyrdes kampe: Man har altid haft en "fornemmelse" af, at Rødovre har haft en overhånd mod Herlev. Sådan historisk og mentalt. Men i denne sæson har det været helt omvendt. Herlev har vundet 5-3 og 3-1 i de to indbyrdes kampe. 

Skader/karantæner: Rødovre uden Alberto Pison i de seneste kampe, Herlev stillede uden Max Vilstrup Olesen mod SønderjyskE, så det er i store træk to "hele hold", der kommer ud til kamp i aften.

Statistikken: Det er helt lige på formbarometeret mellem de to mandskaber, der begge har hentet syv point i de seneste fem kampe. Det gør ikke forventningerne om et tæt kamp mindre. 

 


VIDEO: Højdepunkter fra Frederikshavn-Rungsted Rungsted hentede to point i Vendsyssel