Faceoff 19:00 i Spar Nord Arena

Snigpremiere i aften i Metal Ligaen, hvor de forsvarende mestre fra Rungsted skal spille en enkelt kamp, inden det hedder Champions Hockey League-togt til Ukraine og Østrig.

Det gælder det sjællandske opgør mod Herlev Eagles, der tager imod i Spar Nord Arena og hurtigt kan forsøge at få revanche for seks nederlag i grundserien i sidste sæson. De to sidste kampe endda med nederlag på grumme 1-7 og 1-8. 

Nu er der tilskuere på lægterne igen, og det kommer naturligvis til at betyde noget for hjemmeholdet sådan en sensommeraften, hvor solen skinner og hvor fadøllene er kolde og klare. Mon ikke det får Herlev-folket til at flyde af sted til en omgang hockey? De må da være sultne derude. 

Ny kaptajn for Eagles er Alexander Lindqvist Hansen. Den populære angriber med tilnavnet "Flash" er avanceret til at være en førende personlighed i Herlev-ishockeyen og efterhånden en slags kulturbærer i klubben sammen med Niklas Tikkinen og den danske kerne. 

Forvent, at Herlev kommer aggressivt og offensivt ud mod et afklaret Rungsted-hold, der bærer på en enorm rutine, indgroede kæder og kæmpestor tro på egne evner. 

Det kan, skal og må ikke være anderledes efter en suveræn sæson i fjor, der sluttede med 12 af 15 mulige sejre i slutspillet. Ganske enkelt respektvækkende. 

Hold øje med: Herlevs nye nordamerikanere: Kyle Osterberg kender det europæiske game og ser spændende ud, mens Rungsted kommer med en Henrik Hetta, der har et hav af SHL-kampe på cv'et. Han bliver farlig for enhver modstander.

Det forventer vi: Det kunne sagtens blive tæt i aften, hvor Herlevs hjemmebane nok skal holde dem i kampen længe. Rungsted har måske tankerne i Europa, og det kan blive hjemmeholdets chance.

Skader/karantæner: Vi kender kun til Nichlas Hardt, der ikke var med landsholdet i Oslo på grund af en skade. Men det er efterhånden længe siden, det blev meldt ud. Hvem ved? Måske spiller han i aften.

De indbyrdes kampe: Rungsted tog 16 af 18 point i fjor, men det er værd at lægge mærke til, at mestrene blev presset ud i fire tætte kampe, inden det blev nedsablinger i kamp fem og seks.

Statistikken: Herlev mister 16 Jesper Thörnberg-mål, som blev scoret på rekordtid i sidste sæson. Men samtidig mistede Herlev også defensiv balance, da offensive Thörnberg kom ind på holdet. Rungsted kommer med fire spillere, der lavede over 50 point i grundspillet i fjor. Persson, Olsson, Hardt og Andersson. De bliver svære at stoppe igen i denne sæson. 


Rødovre vandt sæsonens sidste testkamp Før sæsonen: Herlev Eagles