Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox og Frederikshavn White Hawks mødtes i to yderst tætte træningskampe og begge hold har den fællesnævner, at det har haltet en smule her i begyndelsen af sæsonen.

I Herning var det mere lettelse end eufori, der herskede efter sejren i Odense fredag aften, der blev hevet hjem med hiv og sving.

Nok var Herning klart mest i puckbesiddelse, men der skulle et heldigt sejrsmål til, før midtjyderne vandt kampen 2-1.

Trods det haltende spil kunne træner Ben Cooper dog glæde sig over, at de tre point trods alt blev hevet hjem - i modsætning til en næsten tilsvarende kamp i fjor som Odense vandt.

Et andet positivt element var, at proppen blev lukket i nede bagved efter 12 mål imod i de to første kampe.

Hos Frederikshavn fandt White Hawks først takterne sent i kampen mod Aalborg fredag aften.

- Vi fik en hård start i Aalborg, men fandt vores spil og takterne til sidst i kampen. Nu skal vi hjem og analysere på de to første perioder, for at se hvad vi kan rette op på. Og så tager vi tredje periode med ind til næste kamp på tirsdag i Herning. Sådan som vi spillede i tredje periode, skal vi spille hver gang, sagde White Hawks-backen Christian Mieritz til klubbens Facebook-side efter kampen. 

Historikken: Herning vandt fire af seks indbyrdes kampe i sidste sæson. Kampe, der i den grad var præget af mange mål, bortset fra den sidste match. Der var også fem udesejre i seks kampe mellem de to hold i sidste sæson. 

Statistikken: Mark MacMillan er kommet glimrende fra start med fire point for Herning, mens Frederikshavn kunne glæde sig over, at Justin Shugg kom i gang med en scoring i Aalborg fredag aften. Spændende om han rykkes længere op i kæderne i aften.

Skader/karantæner: Herning har manglet Anders Poulsen hidtil og stiller lidt om i kæderne fra kamp til kamp. Simon Schleicher var heller ikke fredag i Odense. Frederikshavn havde samtlige folk med i Aalborg fredag aften.

Hold øje med: Thomas Vilstrup Andersen er "unsung hero" for Herning, hvilket han igen viste med det vigtige sejrsmål i Odense fredag aften. Herlig fighter. Frederikshavns Nikolaj Krag-Christensen skal vokse endnu højere i denne sæson. Hidtil har han scoret to gange i tre kampe.

Det forventer vi: To hold, der formentlig kigger defensivt først. Powerplay og disciplin kan blive et altafgørende element i aften. 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates OPTAKT: Esbjerg Energy-Herlev Eagles