Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy har på grund af pandemiens hærgen og en kampflytning, der fulgte i kølvandet på restriktionerne blot spillet en enkelt kamp i indeværende sæson.

Det er efterhånden halvanden uge siden, Esbjerg har været i aktion, så derfor er det sultne spillere, der løber på isen i aften mod Herlev. 

En ny begyndelse, siger cheftræner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt.

- Vi spillede en god premierekamp hjemme imod Rungsted, men måtte desværre se os besejret med 4-3 efter forlænget spilletid og straffeslag i en kamp hvor vi havde mulighederne. Der var elementer, som vi skal bibeholde fra Rungstedkampen, fx vores ”drive” og ”speed”, men der er også ting vi skal forbedre. Det har vi muligheden for, med en ny kamp tirsdag aften, siger Energy-træneren, der kunne glæde sig over at have mere eller mindre fuldt hold til premieren.

Herlev kommer med optimisme trods 1-2-nederlaget mod Rungsted. Det var en fin ishockeykamp, der kunne have gået begge veje. 

- Vi skal simpelthen score flere mål. Chancerne skaber vi jo i aften, så det er helt enkelt, hvad vi mangler. Bortset fra de første 10-15 minutter af kampen, hvor de måske var bedst, var vi rigtig godt med i kampen. Herlev vil gerne være tættere på toppen i dansk ishockey, og vi beviser i aften, at vi kan spille med en af favoritterne, sagde en af de nye forwards, Filip Owesson efter kampen mod Rungsted.

Herlev har hurtigt fundet frem til en gameplan og spiller struktureret og tilsyneladende mere bredt end i fjor. I hvert fald ser det i højere grad ud til at være alle tre kæder, der skal trække læsset end i fjor, hvor en-to kæder og ikke mindst den dominerende førstekæde tog teten.

Hold øje med: Netop ovenfor omtalte Owesson er på måljagt i aften for gæsterne. Hos hjemmeholdet spillede Craig Puffer stærkt i premieren. Ham kan Esbjerg-publikummet glæde sig til at se igen.

Statistikken: Esbjergs Rasmus Bjerrum viste med tre assister, at han kan gøre en forskel i den her sæson, mens Herlevs målmand Jidskog hidtil har stået glimrende og med en redningsprocent på 92.59.

Historikken: De to hold spillede underholdende kampe i sidste sæson og skiftedes mere eller mindre til at vinde. 10 point til Esbjerg, 8 point til Herlev blev resultatet af sidste sæsons seks kampe.

Skader/karantæner: Esbjerg kommer med noget, der ligner fuldt hold, mens Herlev hidtil har manglede Max Vilstrup Olesen og Tobias Ruelykke på backpladserne.

Det forventer vi: En tæt, meget åben kamp, der sagtens kunne blive målfattig langt hen ad vejen. Det er to hold, der lige skal lære hinanden at kende. 


OPTAKT: Herning Blue Fox-Frederikshavn White Hawks OPTAKT: SønderjyskE-Odense Bulldogs