Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Herning Blue Fox kommer til hjemmekampen i aften mod Herlev med et mål om at hente andenpladsen i grundserien.

Og i givet fald – hvis Herning bliver toer - giver det formentlig også samme konstellation i den kommende kvartfinaleserie, altså Herning mod Herlev.

Så det gælder også om ”territorium” frem mod slutspillet. De to mandskaber har spillet jævnbyrdigt i hele sæsonen, og der er ingen grund til at tro, at det bliver anderledes i aften.

Herlev kommer fra en ganske meriterende 3-2-sejr over Rungsted, i en kamp, hvor ørnene endnu engang viste, at de flyver, hvis de får plads og tid til at spille på hurtige omstillinger.

Herning vandt 5-2 i Frederikshavn i søndags.

- Naturligvis et rigtigt godt resultat, men jeg glæder mig lige så meget over, at vi kontrollerede kampen tæt på 60 minutter, siger Pelle Hånberg til Sport Herning.

- I modsætning til vores seneste kamp mod Frederikshavn (hvor Herning vandt 5-3), stoppede vi aldrig med at spille og kæmpe. Vi leverede en stabil indsats, og vi sørgede for at kampen forblev stabil hele vejen igennem. Vi følte os i fin kontrol, lyder det fra den svenske træner.

Hold øje med: Magnus Carlsen kom på tavlen med mål og assist i seneste Herning-hjemmekamp. Hos Herlev er Luis Blak Olsen en utrættelig motor og i den grad et forbillede for sine unge holdkammerater.

Skader/karantæner: Andris Dzerins er stadig ude med karantæne hos Herning, der ligeledes manglede Christian Mieritz og Patrick Madsen senest mod Frederikshavn. Herlev havde Jonsson tilbage mod Rungsted og i aften kommer Philip Rafnsson også med ind på holdet efter overstået karantæne. Niclas Heinerö er stadig et spørgsmålstegn hos Herlev.

Historikken: Herning har vundet 5-3 og 3-2 (forlænget) hjemme mod Herlev, mens Herlev har vundet 3-2 (forlænget) og 4-3 hjemme i Spar Nord Arena. Her har Herning også vundet et enkelt opgør med hele 5-0.

Metalligaen.tv: Har Søren Kaster på plads for at guide dig gennem de 60 minutter.

Statistikken: Herning er næstbedste hjemmehold i turneringen med 51 point for 22 kampe, mens Herlev er det sjettebedste udehold med med 24 point for 22 kampe.

Det forventer vi: At Herning kommer til at presse Herlev i det meste af kampen. Hvis Herlev skal have point, gælder det om at undgå de fejl, som blev lavet i seneste midtugekamp mod SønderjyskE. Her var Herlev godt med i de to første periode, men var alligevel bagud på store individuelle fejl.


Herning tromlede over Herlev med 8-0 OPTAKT: Odense Bulldogs-Aalborg Pirates