Kampstart 19:30 i Spar Nord Arena

Odense Bulldogs kæmper for hjemmebane i en kommende kvartfinaleserie mod Esbjerg.

Fynboernes direktør Ole Nielsen betegner det i Fyens Stiftstidende som en solid sportslig fordel at spille hjemme og tilføjer:

- Hvis serien går i syv, så er der jo også en ekstra hjemmebanekamp, hvor det økonomiske også er en faktor, så derfor vil vi jo rigtig gerne have den fjerdeplads. Vi kan også godt se, at det bliver svært at nå, men vil gøre alt for at få den, siger direktøren

Sådan er devisen for fynboerne inden matchen i Spar Nord Arena i aften, hvor topholdet Aalborg kommer på besøg.

Det sker med den nye assisterende træner, Michael Eskesen, i boksen. I første omgang for at ”lære” bag Paul Thompson og Toms Strauss. Men 1. april forlader Toms Strauss Odense for at drage over Atlanten, og så kommer Eskesen altså til at stå som assistent – hvis altså Bulldogs på det tidspunkt stadig er med i slutspillet.

Om aftenens kamp siger Ole Nielsen til Fyens Stiftstidende.

- De kan stille fire stærke kæder plus nogle gode unge spillere, så det er et virkelig godt hold. Omvendt er det også et hold, hvor man kan skabe chancer på. De angriber meget åbent og med mange personer, så du kan fange dem højt på banen og spille kontra mod dem, lyder det.

Aalborg kommer også til Odense med et mål: At sikre sig førstepladsen i grundspillet. Det vil i givet fald være tredje sæson på stribe, at Aalborg vinder hjemmebanerettigheden hele vejen frem i slutspillet.

Der skal bare et enkelt point til i aften, så kan Pirates ikke indhentes.

Historikken: Det er anden gang, det hedder ”crunch time” for Odense mod Aalborg. Den første var den smertefulde efterårssøndag, hvor Odense tabte 2-5 og missede Metal Final4. I den anden kamp i Odense vandt Aalborg med 5-1 og har gennemgående godt fat i Odense med 13 af 15 mulige point i de indbyrdes kampe.

Det forventer vi: Et disciplineret Odense-hold, der vil forsøge at trykke på fysisk fra første minut. Er det nok til at presse det mere teknisk verserede Aalborg-hold? Gæsterne er med to sejre i Odense i ryggen i denne sæson favorit til at vinde.

Hold øje med: Der var hattrick af Joakim Thelin, da Odense senest bankede Rødovre hjemme med 9-1. Hos Aalborg kigger vi efter de nye backer, Jalonen og Sherbinin. Hvad kan de bidrage med i aften?

Metalligaen.tv: Har Michael Søvsø på plads til at guide dig gennem de 60 minutter.

Statistikken: Odense har det ikke supergodt på hjemmebane i denne sæson, hvor man er sjettebedst med 37 point. I aften er man oppe mod det bedste hold på udebane, Aalborg, der har scoret 46 point på fremmed is.

Skader/karantæner: Odense var senest uden Rasmus Simonsen og Mathias Mølgaard senest mod Rødovre, mens Aalborg senest manglede Lasse Bo Knudsen og Julian Jakobsen, ligesom Tor Rasmussen og Mads Frederiksen formentlig var fravalgt senest.


OPTAKT: Herning Blue Fox-Herlev Eagles Effektive Rungsted vandt, Östlund stod fremragende