Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Vital match i Kvik Hockey Arena, hvor de to bundhold fra Herning og Odense tørner sammen i en kamp, der meget vel kan afgøre, hvem der skal gå på landsholdpause på ottendepladsen. I hvert fald hvis det ene mandskab vinder i ordinær tid.

Der tales om krise i Herning, mens spillerne ganske enkelt ikke kan forstå, hvad der foregår i den 16-dobbelte mesterklub.

 Alle leverer en 100 procents indsats. Vores træninger er verdensklasse. Vores videomøder er det samme. Alt omkring klubben er på et højt niveau og har aldrig været bedre. Ingen af os har prøvet noget lignende – hverken os gamle eller de unge. Vi har masser af chancer og spil til mere, men vi vinder ikke, siger landsholdsforward Morten Poulsen til TV2 Sport før bundbraget.

Senest vandt Herning skudstatistikken i Aalborg, men tabte alligevel 1-4.

Odense taber som regel skudstatistikken, men det er ganske kalkuleret for fynboerne, der gerne spiller ud fra en solid defensiv bag Metal Ligaen mest konstante målmand, Evan Cowley. Han får noget at arbejde med - og det kan han lide.

Bulldogs kommer ind til opgøret efter den bedste periode i sæsonen, hvor det er blevet til uafgjort i ordinær tid mod både Esbjerg, Frederikshavn og Herlev. Fynboerne har endda fornemmet, at der har været muligheder til flere point. 

I øvrigt er rammen om kampen et stort og flot Knæk Cancer-arrangement. Det har vi mere om senere i formiddag her på sitet.

Historikken: De to holds seneste opgør var en jævnbyrdig affære. Odense vandt 2-1 i straffeslag i en kamp, hvor de to hold skiftedes til at have initiativ og hvor Morten Poulsen var den altdominerende figur på isen.

Statistikken: Formbarometeret er forfærdelig læsning for Herning, der blot har fået et point i de seneste fem kampe. Det er historisk dårlig pointindsamling, der foregår i Midtjylland pt. Fynboerne er lidt bedre med fem point i fem kampe - men de er altså hentet i de seneste tre matcher. 

Duellen: Evan Cowley er nøglespilleren hos Odense i aften. Målmanden skal stå en brandkamp - måske over hans gode gennemsnit - hvis Odense skal vinde. Hans modpart Simon Nielsen erkendte i går overfor Herning Folkeblad, at han har manglet det sidste overfor mange af sine kolleger i de indbyrdes kampe. Hvordan ser duellen ud i aften?

Det forventer vi: At Herning kommer hamrende ud fra start for at ryste Odense, der har haft lidt svært ved at komme ud af starthullerne nu og da i denne sæson. Desto længere Odense er med i kampen, desto mere tæller det til en fordel for fynboerne, der kan udnytte et Herning-hold, der må balancere for at finde det rette spændingsniveau. 

Skader/karantæner: Odense har savnet Lucas Bjerre Rasmussen og Jakob Wittendorf længe, mens Herning tirsdag aften kun manglede Dimitri Kostromitin. 


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Aalborg Pirates Rødovre afsluttede SønderjyskE-kamp med blot to imports