Kampstart 19:30 i VinMedKant Arena

Odense er kommet en anelse ned på jorden igen efter den flotte start på 2020. To svære udekampe mod ligeledes formstærke Herning og SønderjyskE resulterede i to nederlag, men det betyder formentlig ikke, at Esbjerg får nogen nem omgang i aften i VinMedKant Arena.

Her er fynboerne lige nu rigtig svære at danse med, og det aggressive, nordamerikanske spil, som Marc Lefebvre har kastet ind over truppen, har givet nyt liv til Odense-truppen. 

Så efter en håndfuld dages pause har Bulldogs igen energi til at matche et Esbjerg-hold, der også kommer til Fyn fyldt med positiv energi.

Tirsdag aften kom Esbjerg på ret kurs igen med 5-2 over Herlev, og for træner Mark Pederson var det en stor glæde igen at kunne spille med fire kæder og samtlige imports i sving. Ingen af de otte nordamerikanere i Esbjerg udgik, som det næsten har været kutyme hver gang, vestjyderne har stillet med fuldt hold.

Hvis Esbjerg kan komme ind i en rytme, har Mark Pederson masser af tid til at få kørt sit hold ind og en landsholdspause til at få alle spillere helt friske. Måske er det nu, Esbjerg for alvor bliver farlige. 

Det forventer vi: Med nordamerikansk snit over begge hold, bliver det en fysisk hård match med masser af tacklinger og tætte nærkampe. Esbjerg favorit med lidt bedre materiale, men formentlig også en kamp, der først får en sen afgørelse.

Historikken: De to hold spiller tætte kampe. To gange har Odense og Esbjerg været i overtid, to gange har Esbjerg vundet i ordinær tid, men begge kampe har været med et mål. 

Statistikken: Odense ligger trods de seneste nederlag helt oppe som nummer fire på formbarometeret over de seneste fem kampe med otte point. Esbjerg står i samme periode med seks point. 

Skader/karantæner: Sam Povorozniouk sad ude for Odense søndag, hvor fynboerne også spillede uden Vojtech Komarek, Asger Petersen, Sebastian Ehlers og Henry Hardarson. Tung skadesliste for Bulldogs, der skal blive mindre, hvis chancen skal være der i aften. Esbjerg manglede kun Jonas Torbensen tirsdag, mens Valdemar Ahlberg tilsyneladende udgik i kampen mod Herlev. 

Hold øje med: Lukas Lundvald har leveret glimrende på det seneste for Odense og spiller ligesom mange andre Odense-spiller for en kontrakt til den kommende sæson. Hos Esbjerg leverede Trevor Cheek en fin kamp med to scoringer mod Herlev tirsdag aften. 


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Herlev Eagles OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Frederikshavn White Hawks