Kampstart 19:30 i Rødovre Centrum Arena

Der er match på TV2 Sport i aften, hvor det kompetente mandskab bag skærmen skal guide os igennem den sjællandske klassiker mellem Rødovre og Rungsted. Herligt. 

Og den kommer på et tidspunkt, hvor begge hold har brug for en succesoplevelse. Rødovre endda med eftertryk efter en noget skidt omgang i Vojens i tirsdags, hvor det blev til 0-5 mod de pt. veloplagte sønderjyder, som Mighty Bulls virkelig har haft besvær med gennem denne sæson.

Rungsted kommer altså fra den sensationelle 1-4-kamp mod Odense og en regulær offday i Bitcoin Arena, som hører til sjældenhederne, men som nok har fået bølgerne til at rulle lidt højere end normalt i rummet hos Hjalmarsson og co. Den svenske træner bænkede flere af sine stamspillere mod Odense, og det hører til sjældenhederne i et ellers rytmisk Rungsted-mandskab.

Oveni kommer altså 3-4-nederlaget i Final4-semifinalen mod SønderjyskE for en uge siden.

Når alt det er sagt, så kommer selv et stabilt Rungsted-hold til at få udfald i løbet af en sæson, og situationen er heller ikke værre i Rungsted, end at holdet stadig holder en solid førsteplads i Metal Ligaen.

Og hvad er bedre end en match mod Rødovre til at rette op på en dårlig periode?

Og hvad er bedre for Rødovre end en match mod Rungsted til at prøve at lægge yderligere afstand til Odense i bunden og definitivt tage den sidste prop ud af fynboernes håb om slutspil.

Det forventer vi: At Rødovre foran tv-seerne leverer noget bedre end tirsdag aften i Rungsted. Mighty Bulls-holdet er ganske stærkt på papiret og MÅ kunne yde Rungsted mere modstand end i de seneste møder, hvor Mighty Bulls er blevet udspillet på kryds og tværs.

Historikken: Det fører os tilbage til de to seneste opgør, der er endt med hele 6-1 og 8-2 i Rungsted-favør. Nordsjællænderne har vundet 3-1, 4-3 og 4-3 efter overtid i de første tre opgør, så 14-1 i point er ganske overbevisende og gør Rungsted til favorit i aften.

Hold øje med: Vi har ikke set meget til Nikolaj Rosenthal på det seneste, og den dygtige forward må være sulten efter pointløse kampe mod SønderjyskE og Odense. Hos Rødovre holder vi øje med Beaudry og Leclerc, de to nye folk, der både skaber ny top og mere bredde hos Rødovre, hvis det går som man håber på Vestegnen.

Skader/karantæner: Nikolaj Zorko og Benjamin Mauritzen har været ude det meste af sæsonen hos Rødovre, der ligeledes manglede Christoffer Frænell, og Jonas Sass i Vojens. Hos Rungsted manglede Mathias Hansen, Mattias Persson og Mathias Røndbjerg mod Odense, hvor Jacob Gammelgaard også sad ude. 

Statistikken: Rødovre-målmand John Muse har haft sit at se til i sine hidtidige tre kampe, hvor han er blevet bombarderet med 125 skud eller over 40 skud i snit. Det tal skal holdes lidt nede i aften. Hos Rungsted kigger man på formbaromeret for at få optimisme. Godt nok er det blevet til Metal Final4-nederlag og tab i Odense, men 12 point i fem kampe er trods alt fornuftigt. 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Esbjerg Energy OPTAKT: Herning Blue Fox-SønderjyskE