Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Det ligner en udesejr i aften. 

Det er i hvert fald, hvad statistikken fortæller om de hidtidige kampe mellem Herning og SønderjyskE i indeværende, der alle som er endt med rene sejre til gæsterne, uanset om det har været i Frøs Arena eller Kvik Hockey Arena, hvor SønderjyskE vandt det seneste opgør med 3-2.

Det er ganske kuriøst, og en stime af resultater, som Herning skal og vil forsøge at bryde i aften.

Træner Ben Cooper konkluderede efter tirsdagens kamp mod Herlev, der endte med et skuffende nederlag på 5-7: 

Jeg ved, at vi stadig har et godt hold. Vi har vundet over alle hold i denne sæson, og vi har vundet tre gange over førerholdet Rungsted, så selvfølgelig har vi masser af kvalitet. Jeg og spillerne er dybt skuffede over sådan en kamp, men jeg er sikker på, at alle nu viser sig som professionelle, tager arbejdshandskerne på og knokler benhårdt til træning de næste dage. Vi har en kamp på fredag inden en længere pause, og der er det naturligvis vigtigt, at vi får leveret en helt anden præstation, sagde han til Herning Folkeblad.

Dermed kommer SønderjyskE, der er i storform mentalt efter Final4-sejren og den nylige storsejr over Rødovre, altså til at arbejde for føden i aften i Herning, hvor opgørene mellem de to tidligere dominerende faktorer i Metal Ligaen altid plejer at emme af intensitet. Det bliver næppe anderledes i aften.

Hold øje med: Cam Brown leverede en forrygende indsats i Metal Final4-kampene og kan sagtens være en mand, der skaber ravage i Hernings defensiv. Hos midtjyderne skal målmand Simon Nielsen finde den totale storform frem mod slutspillet. Han lukker lige rigelig med mål ind. 

Det forventer vi: En højintens og jævnbyrdig match i Kvik Hockey Arena, hvor midtjyderne vil gøre alt for at vende bøtten inden "landsholdspausen". Sidste gang var stillingen 2-2 indtil sent i kampen. Det kan sagtens ske igen.

Statistikken: SønderjyskE står med 10 point for de seneste fem kampe, hvor Herning kun har erobret seks point og to sejre over Odense og Herlev. 

Skader/karantæner: SønderjyskE var stadig uden Boysen, Daniel Nielsen og Anders Biel senest mod Rødovre, mens Herning i Herlev stillede uden Daniel K. Nielsen og Peter Eg Larsen i Herlev. 

Historikken: Som skrevet ovenfor altså en serie med hele fem udesejre i sæsonen. Først vandt SønderjyskE i Herning, så vandt Herning tre gange i Vojens, og altså senest SønderjyskE-sejr i Herning. 


OPTAKT: Rødovre MB-Rungsted Seier Capital Herning-træner: For dårligt over hele linjen i Herlev