Kampstart 19:30 i VinMedKant Arena

Spændende match i Odense, hvor fynboernes sejr i Rungsted åbnede en anelse nye perspektiver for Bulldogs. Der er stadig et lillebitte håb om en plads i slutspillet, men det kræver altså intet mindre end tre point i aften mod et Esbjerg-hold, som Odense endnu ikke har hentet point mod i denne sæson.

Men spillemæssigt kører det lige nu bedre end overhovedet tidligere i sæsonen for Odense, konstaterede Dale Mitchell i et nyligt interview med Metalligaen.dk

- Alle køber ind på taktikken og vi spiller som en enhed på fem mand, hvilket er vigtigt. Samtidig har vi nu spillere, som ikke har fået lov at vise sig frem gennem hele sæsonen, men som nu får muligheden. De har gjort et fremragende stykke arbejde, sagde Odense-forwarden.

Spændende om det holder mod et Esbjerg-hold, der vendte 1-4 til 5-4 efter straffeslag mod Frederikshavn i tirsdags. Et godt og hurtigt boost til moralen efter det sure finalenederlag i Metal Final4.

- Når man ikke er klar mod Odense, kan man meget let blive straffet. Det blev bekræftet tirsdag, hvor Bulldogs besejrede Rungsted  med 4-1. Odense har skiftet ud i truppen og spiller ikke med så stor forudsigelighed, så det kræver fokus, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt.

- Det gør, at de kan være svære at stoppe taktisk, men at kampen kræver fuld koncentration og opmærksomhed af spillerne. Så selv om vi har besejret dem fire gange, kan bestemt vi ikke tage let på kampen, for så bliver vi straffet, lyder advarslen.

Historikken: Esbjerg har vundet samtlige fire kampe mod Odense i denne sæson. Det er blevet 2-1, 8-1, 7-1 og 7-4 i vestjysk favør. 

Det forventer vi: At Odense vil gøre alt for at presse den sidste energi ud af et Esbjerg-hold, der må have lidt syre i benene efter et tæt program. Esbjerg stadig favorit, men det kan blive spændende i aften.

Hold øje med: Georgs Golovkovs har haft positiv impact hos Odense og har gjort en god figur, siden han kom til Fyn. Får vi ham at se i Danmark i næste sæson? Hos Esbjerg scorede Shawn O'Donnell to gange mod Frederikshavn og kommer i aften "hjem" til Odense for første gang siden skiftet.

Skader/karantæner: Esbjerg uden Christian Wejse, Anders Koch, Jeppe Vinther og Felix Scheel mod Frederikshavn, mens Odense i Rungsted manglede Henry Hardarson og Lukas Lundvald og havde sendt Mathias Max Rasmussen op som wing i tredjekæden. 

Statistikken: Odense er så højt som ikke før set i formbarometeret over fem kampe, hvor fynboerne er på fjerdepladsen. Esbjerg står dog med 11 point på andenpladsen i samme tabel. 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Frederikshavn WH OPTAKT: Rødovre MB-Rungsted Seier Capital