Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy gør klar til et kvartfinaleslag mod Frederikshavn White Hawks på fredag. 

Opvarmningskampen er mod bundholdet fra Rødovre, der til gengæld allerede gør klar til næste sæson, hvortil man allerede har gjort et møde for sponsorer og fans klar.

Spændende, hvad Rødovre-ledelsen og sportschef Sundquist har klar af tanker til den kommende sæson, hvor Mighty Bulls stensikkert vil angribe slutspillet igen. 

Også spændende, hvor mange af de unge gutter, der får kontrakt i en ny Rødovre-trup efter sommerferien.

Nu gælder det en god afsked med hjemmepublikummet og optakten var mere end hæderlig, for Rødovre var et mulehår fra et overraskende point i Frederikshavn søndag. 

Imponerende er det faktisk, hvordan det unge Rødovre-hold har markeret sig i løbet af de seneste 10-12 kampe, hvor der virkelig har været kampgejst og fightervilje trods en lidt håbløs situation.

Hos Esbjerg forventer man måske at spare spillere til fredag aften. 

- Vi har haft en tid med mange kampe og en del skader i truppen. Vi overvejer derfor, hvor mange spillere, der eventuelt kan få fri for at hvile op til den første slutspilskamp fredag aften. Det kan betyde, at vi sender en del af vores unge spillere på is tirsdag i Rødovre, siger træner Jason Jaspers. 

- Vi vil først og fremmest forberede os bedst muligt til de kommende kampe i slutspillet. Nogle spillere har spillet meget og kan profitere mere af hvile end af endnu en kamp. Andre specielt yngre spillere har brug for erfaring og istid. Disse overvejelser tager vi med til Rødovre, lyder det. 

Hold øje med: En af de unge spillere, der gør det ganske godt for Esbjerg er Victor Sand. Herlig fightervilje gav gejst til fjerdekæden i weekenden. Hos Rødovre er det spændende om målmand Dennis Saikkonen er i betragtning til mere end det lejemål, han er under lige nu.

Det forventer vi: Rødovre kæmper en vis legemsdel ud af bukserne for at hente point mod et Esbjerg-hold, der nok har tankerne fremme ved fredag. Kan det blive til en overraskelse i aften?

Skader/karantæner: Hvem Esbjerg kommer med er åbent ifølge Jaspers' udtalelser, og det er som næsten altid her senest også åbent, hvem Rødovre hiver ind på holdet. Der er virkelig mange spillere, der har fået bud i denne sæson, og det gør måske ikke noget på den lange bane. 

De indbyrdes kampe: Esbjerg har været Rødovres favoritmodstander i denne sæson. Fem jævnbyrdige kampe med to Rødovre-sejre til følge og flere af de andre, hvor Rødovre har været tæt på sejr, blandt andet helt tilbage i sæsonpremieren.

Statistikken: Rødovre står med to point i de seneste fem kampe og hænger i dyndet på formen sammen med Herlev. Esbjerg har vundet de to seneste kampe og de to sejre kom tiltrængt ovenpå et par nederlag. 


OPTAKT: Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital OPTAKT: SønderjyskE-Herning Blue Fox