Kampstart 19:00 i Frøs Arena

Vi har en direkte duel om andenpladsen i aften i Frøs Arena, hvor SønderjyskE og Herning mødes i en gedigen klassiBker. 

Seneste match var i Metal Final4, hvor et disciplineret midtjysk mandskab endte med at vinde 2-1 over sønderjyderne - og det på ganske fortjent vis. 

I den kamp havde SønderjyskE svært ved at bryde Herning-forsvaret op. 

– Vi ved endnu ikke hvem modstanderen bliver i kvartfinalen, men det vigtigste for mig er at gå ind i slutspillet med så god en fornemmelse som muligt og naturligvis går vi efter andenpladsen, når den nu er indenfor rækkevidde. Vi havde sådan lidt en halv offday i lørdags i Rungsted og jeg forventer at spillerne viser en trodsreaktion, for de vil også gerne ende så højt i stillingen som muligt, siger SønderjyskE træner Mario Simioni før kampen til klubbens hjemmeside. 

I Herning-lejren går man også tungt efter andenpladsen, sagde træner Pekka Tirkkonen efter kampen mod Odense søndag. 

Det kræver et enkelt point i Vojens i aften.

- Vi har i hele sæsonen haft en ambition internt om at slutte i top to i grundspillet og med kampen i morgen har vi endegyldigt muligheden for at indfri den, siger Herning-backen Patrick Madsen til klubbens hjemmeside. 

 - Vi har haft godt styr på defensiven de seneste kampe og har stået godt og kompakt foran Emil. Det kommer til at handle om at tage varer på de chancer vi får, da vi oftest ikke genererer mange målchancer i Vojens. Jeg forventer en hård og fysisk kamp med masser af intensitet, tilføjer han. 

Skader/karantæner: Thomas V. Andersen, Mads Christensen, Joachim Linnet og Oskar Drugge sidder formentlig ude for Herning. SønderjyskE manglede senest Matt Salhany, Andreas Holzmann, Mads Eller og William Boysen i Rungsted.

Det forventer vi: En helt tæt og åben kamp mellem to hold, der traditionelt spiller tæt. Statistikken siger hjemmesejr.

De indbyrdes kampe: SønderjyskE har vundet to gange i Frøs Arena, mens Herning har taget alle tre sejre i Kvik Hockey Arena i grundserien. Der er vel næppe tvivl om, hvorfor hjemmebanen er vigtig i en eventuel semifinale mellem de to hold, HVIS de skulle mødes. 

Hold øje med: Emil Kruse stod godt i sidste uge for Herning og synes på vej mod god form. Mon ikke Patrick Galbraith er sikker starter for SønderjyskE i aften og i playoff efter Henriksens udskiftning i Rungsted?

Statistikken: Begge hold står med ni point for de seneste fem kampe. SønderjyskE med nederlag lørdag i Rungsted, mens Herning altså slog Odense 3-2 på trods af fire spillere ude. 


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Esbjerg Energy OPTAKT: Odense Bulldogs-Aalborg Pirates