Kampstart 19:30 i Bitcoin Arena

Rungsted og Aalborg er lidt svære at blive kloge på for øjeblikket.

Det er hele Metal Ligaen sådan set, men der er i hvert fald for Aalborgs vedkommende uden tvivl tale om den største resultatmæssige formnedgang for øjeblikket i denne sæson.

Men kigger man nærmere på resultaterne er det måske ikke helt så voldsomt, som det ser ud til. Nok har Aalborg tabt tre af fire kampe i 2020, men Pirates har altså været i overtid i samtlige tre nederlag mod Herning, Odense og Herlev.

Værst var det formentlig for Garth Murray og co. at smide en 3-0-føring i Odense. Det har ikke lignet Aalborg at smide sådan noget tidligere på sæsonen.

Aalborg synes dog at have førstepladsen helt på plads, så meget som de andre mandskaber slår hinanden, så Pirates-ledelsen kan stille og roligt arbejde sig frem mod Metal Final4.

Rungsted er et af de mandskaber, der ligger i halen på Aalborg, og heller ikke hos de forsvarende mestre har det rullet efter planen i 2020.

Nordsjællænderne har tabt tre af fire i 2020 og gik senest ned i Vojens, hvor det blev til 2-6 i Frøs Arena. Træner Erik Hjalmarsson var forståeligt nok ikke i sit livs humør i det sønderjyske.

Statistikken: De mange mål imod ser igen ud til at blive en bekymring for Rungsted, der har lukket 17 mål ind i fire kampe i 2020.  Det tyder ikke godt mod et Aalborg-hold, der som altid sender en giftig offensiv ind på isen.

Skader/karantæner: Bortset fra Marcus Pedersen var Aalborg skadesfri i Odense, mens Rungsted savnede Mikkel Persson, Nikolai Gade, Anders Poulsen og Joachim Holten Møller i Vojens for nylig.

Hold øje med: Aalborg var ude i to voldsomme målfester i sidste weekend og havde ligesom Rungsted defensive problemer med 10 mål imod i to kampe. Forvent derfor defensiv fokus fra nordjyderne mod et Rungsted-hold, der har en Shane Hanna i offensiv storform for øjeblikket.

Det forventer vi: Aalborg går ind som favorit mod et ustabilt Rungsted-mandskab, der søger efter momentum. Begge hold kommer formentlig til at have disciplinen og defensiven i højsædet.

Historikken: Aalborg har vundet de seneste to kampe mod Rungsted med 6-3 og 5-3 i henholdsvis Aalborg og Rungsted, mens det i de to første kampe blev en hjemmesejr til hvert hold.


OPTAKT: Herning Blue Fox-Rødovre Mighty Bulls OPTAKT: Herlev Eagles-SønderjyskE