Kampstart 19:30 i PM Montage Arena

SønderjyskE synes at være i mental superform for øjeblikket. Efter tre sejre i Continental Cup – i hvert fald to af dem mod modstandere af allerhøjeste kaliber set med danske øjne – vandt SønderjyskE tirsdag aften 6-2 over Rungsted efter at have ført hele 6-0 efter to perioder.

Det tyder godt for Mario Simionis tropper i den fortættede kamp om andenpladsen i Metal Ligaen.

Men rammer det hårde program på fysikken hos de lyseblå fra syd?

Det får vi at se i aften, når Herlev Eagles tager imod i PM Montage Arena. Eagles kommer nemlig også fra en rigtig fin oplevelse tirsdag aften.

Her leverede Herlev en regulær arbejdssejr med 3-2 over Frederikshavn på en aften, hvor samtlige Eagles-spillere arbejdede stenhårdt for ikke at miste touch i kampen om top fire-placeringerne.

Her er Herlev i allerhøjeste grad stadig med, og der er næppe tvivl om, at Herlev-træner Wener i aften indstiller sine spillere på, at SønderjyskE skal trykkes stenhårdt fra start – netop for at tære på sønderjydernes kræfter.

Det forventer vi: Det kan næsten kun blive tæt i aften, hvor SønderjyskE formentlig spiller på kontra og ud fra en stram og stærk defensiv. Vil det lykkes Herlev at bryde igennem, eller vinder sønderjyderne på omstillingerne. Vi kunne godt give den et kryds efter 60 minutter.

Hold øje med: I skyggen af Mike Little har amerikanerens makker Rasmus Lyø vist stor klasse på det seneste. Lyø spiller med stor omtanke og fysik og bidrager ligeledes med mere offensivt end nogensinde tidligere i karrieren. Hos Herlev er den vigtigste dansker af alle måske Luis Blak Olsen, der fik hul på bylden tirsdag mod Frederikshavn. En virkelig ”driver” hos Herlev med sin altid store indsats.

Historikken: SønderjyskE må være favorit, hvis trenden fra de hidtidige kampe skal følges. Alle fire har budt på udesejre – en enkelt er gået i overtid.

Statistikken: På et meget jævnbyrdigt formbarometer er SønderjyskE toer efter Herning på de seneste fem kampe med 12 point, mens Herlev er helt i bund med fem point.

Skader/karantæner: Anders Førster, Steffen Frank, MacGregor Sharp, Patrick Galbraith, Josh MacDonald og Christian Silfver sad alle ude for SønderjyskE tirsdag aften, hvor Herlev diskede op med fuld trup mod Frederikshavn.


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates Instats: Se hvilke spillere, der er mest inde i undertal