Kampstart 19:30 i Bitcoin Arena

Der er ægte topopgør i aften i Bitcoin Arena - og retur på søndag i Aalborg - i et par direkte dueller om første-, anden- og tredjepladsen i Metal Ligaens grundspil.

TV2 SPORT sender opgøret fredag aften fra klokken 19:00, hvor Jimmy Bøjgaard holder studiet åbent. 

Dejlig spændende situation, og et Rungsted-hold, der er ude på revanche efter en frygtelig dårlig kamp i Vojens tirsdag aften, hvor Rungsted i 40 minutter blev kørt helt i bund af et afbudssvækket SønderjyskE-hold.

- Fuldstændig uacceptabel indsats, lyder evalueringen fra Nikolaj Rosenthal til Metalligaen.dk - du kan læse et længere interview med Rungsted-angriberen senere i dag på sitet. 

Der var også tydelige frustrationer hos Rungsted-spillerne, da de forlod banen i Vojens, og derfor kommer topkampene mod Aalborg formentlig på et godt tidspunkt for topholdet, der VED at man skal skærpe sig mod et hold, der bortset fra seneste indbyrdes opgør har voldt Rungsted store problemer. 

Aalborgenserne har også hakket og stammet på det seneste, men har dog fået slæbt sejre hjem i sidste uge og er dermed stadig med i kampen om førstepladsen. Pirates-aktørerne erkender gerne, at de nye folk lige skal spilles ind og finde rytmen i truppen, men det er også ved at være tid inden alvoren indfinder sig. 

Hold øje med: Ellers pivskarpe Rasmus Andersson har kun et enkelt mål i de seneste seks kampe. Kommer han i gang igen. Hos Aalborg kom Kirill Kabanov glimrende tilbage på holdet efter en skadespause og er klar til at indtage en større rolle.

Det forventer vi: En levende og underholdende kamp mellem to hold, der gerne vil fremover isen. Det bliver en god oplevelse for tv-seerne og et helt åbent opgør. 

Statistikken: Rungsted havde kun to ufarlige skud på mål i anden periode mod SønderjyskE for nylig. Det var helt uhørt og kommer ikke til at ske igen. Aalborg havde en ganske god defensiv sidste uge med kun fem mål imod i tre kampe.

Skader/karantæner: Aalborg spillede uden Tobias Ladehoff mod Rødovre for nylig, mens Rungsted manglede Mathias Røndbjerg og Mathias L. Hansen mod SønderjyskE. 

Historikken: Aalborg tog tre klare sejre over Rungsted i tre første opgør og scorede i den forbindelse 17 mål, inden Rungsted fik fat i nordjyderne i julen og vandt 3-0. 


OPTAKT: Frederikshavn WH-SønderjyskE OPTAKT: Esbjerg Energy-Herning Blue Fox