Kampstart 15:00 i Bitcoin Arena

Finaleserien lever denne søndag, hvor Rungsted Seier Capital endnu engang har muligheden for at tage guldhjelmene. Selv om det blev til et nederlag tirsdag aften, er der al mulig grund til optimisme i Rungsted-lejren, hvor hverken spillerne eller træner Hjalmarsson formentlig havde regnet med, at finaleserien blev lukket i fire kampe.

Der er dog ikke den mindste tvivl om, at Rungsted-spillerne gerne havde set det afgjort i Aalborg. Der var guld-ild i øjnene på gæsterne, da de mødte ind til kampen i Bentax Isarena, og da Shane Hanna udlignede til 2-2 i tredje periode, lignede det Rungsted-kurs mod sejr.

Rungsted spillede i perioder rigtig god angrebshockey og havde flere gange låst Aalborg fast i defensiv zone, som ikke tidligere set i finaleserien.

Spændende, hvilken taktisk tilgang træner Hjalmarsson har til matchen i dag. Vil han afvente eller forsøge at angribe tungt for at trykke gæsterne ned fra start?

Og går han måske tilbage til den gamle Olsson, Persson, Hardt-kæde for at se de tre finde rytmen fra tidligere på sæsonen?

Hos Aalborg kunne man glæde sig over fire powerplay-mål i Rungsted. Nu gælder det om også at score i fem mod fem-spillet. Det er den næste ”byld” Aalborg skal have hul på.

Det var et mere offervilligt Aalborg-hold vi så tirsdag. Og nordjyderne scorede det vigtige, første mål som også i dag kan blive en afgørende faktor.

Tirsdag var også aftenen, hvor Aalborg for første gang i serien fik omstillinger og friløbere efter Rungsted-fejl i midtzonen. Interessant, om de muligheder kommer igen.

Hold øje med: Thomas Spelling var på pletten og spillede sin bedste kamp i serien tirsdag aften. Hans bragende slagskud er et giftigt Aalborg-våben. Hos Rungsted lurer Nichlas Hardt altid inde foran kassen, men fik ikke rigtig sat sig igennem tirsdag. Er det ham, der skal styre den ind for Rungsted i eftermiddag?

Det forventer vi: Yderst spændende at se, hvordan de to hold går taktisk ind til kampen. Fuld skrue eller afventende. Tirsdag var det stort set været fuld skrue for begge hold, men er der en træner, der vover at ændre tilgangen og sætte et nyt skaktræk ind. Det kan blive målfattigt i dag, måske overtid.

Historikken: Da Aalborg senest vandt mesterskabet, var Pirates foran 3-0 i finalen mod Herning, der nåede at reducere to gange, inden Aalborg lukkede. Så Pirates kan se tilbage på en finaleserie, hvor det er muligt at fremtvinge en sjette kamp.

Skader/karantæner: Aalborg uden Ladehoff og MacDonald, mens Rungsted altså stadig ikke har spillet Gustav Green i finaleserien.

Statistikken: Aalborg havde pucken mest tirsdag aften (23 minutter vs. 19 minutter), men Rungsted havde faktisk 19 sekunder mere i offensiv zone end Aalborg. Første gang Rungsted ”vandt” den kategori i serien.

Aalborgs fandt den sidste desperation - finaleserien lever igen Ris og karry - og video - i stedet for champagne