Kampstart 19:00 i Bitcoin Arena

Endnu et hold rykker ud af Corona-hi i aften, når Rungsted Seier Capital skal i kamp mod Esbjerg Energy.

Erik Hjalmarssons mandskab har måske haft godt af en pause, for der har været mange småskavanker hos Rungsted gennem hele efteråret og spørgsmålet er, om det er nu, vi for alvor ser de forsvarende mestre tage et ryk. 

Måske endda med Nichlas Hardt på holdet, for landsholdsforwarden skulle være på nippet til at kunne spille igen, og i givet fald kommer han formentlig med en kæmpe motivation i forhold til den OL-chance, der stadig må hænge i luften - ikke mindst på grund af Hardts enorme rutine.

Rungsted har mange spillere, der ved, hvornår og hvordan man skal slå til og har altså også David Madsen på vej ind - debuterer han i aften mod sine gamle holdkammerater? - og Branden Gracel som en kommende forstærkning.

I Esbjerg er der noget at revanchere efter det seneste nederlag hjemme mod Rødovre, som efter 3-2-sejren i Vestjylland har fået prygl af både SønderjyskE og Odense. 

Derfor var 2-3'eren på bagkant ikke specielt meriterende for Energy, og alene det resultat og udviklingen derefter må garantere et Esbjerg-hold i ypperste koncentration i aften.

Det forventer vi: At Rungsted tager initiativ fra starten af kampen mod et Esbjerg-mandskab, der først og fremmest skal arbejde med defensivt ansvar og koncentration og "finde ind i et godt flow" igen. 

Hold øje med: Ungarske Donat Szita har vel stille og roligt arbejdet sig til at være en mand som kan sættes ind, hvor det skal være og efter en lidt træg start og spekulationer om en eventuel afgang er han klar til den resterende del af sæsonen. Hos Esbjerg venter fansene på en brandkamp fra flere af importspillerne, eksempelvis Grayson Downing.

De indbyrdes kampe: Her kan Esbjerg tage optimisme med ind til kampen efter 6-3 i Rungsted og 7-6 efter overtid på hjemmebane i kampen forinden. Det første indbyrdes opgør tilbage i september blev vundet i overtiden med 4-3 af Rungsted. 

Statistikken: Esbjerg har tabt de seneste tre kampe rent, men dog med en lang pause imellem. Rungsted står med syv point i de seneste fem kampe og har 4-0 over Rødovre i juledagene som seneste match.

Skader/karantæner: Vi nulstiller Rungsted efter juledagene og altså spændende, om de langtidsskadede Hardt og Bergholt er på nippet til comeback. Hos Esbjerg har Jonas Bjerrum været ude i længere tid, men ellers er der formentlig fuld skrue hos vestjyderne, der i mellemtiden også har mistet David Madsen til aftenens modstander. 

 


UGENS HOLD: Se hvem der har ramt A-kæden i denne uge Fynsk storsejr i nøglekampen mod Rødovre