Er løbet kørt for Mighty Bulls efter det andet 2-7-nederlag på to dage?

Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls 7-2 (2-1,3-0,2-1)

Odense Bulldogs kom tættere på sin første plads i slutspillet i tre år, efter en storsejr over Rødovre Mighty Bulls på hele 7-2. Efter en tæt første periode tog Odense teten på kampen, og fik fortjent kørt en storsejr i hus i Spar Nord Arena.

Dagens kamp var hjemmeholdets første kamp i 23 dage, men det var ikke til at se i kampens første periode, hvor de især i de først fem minutter af kampen var altdominerende.

De skabte chancer og var spillemæssigt overlegen, og Rødovres 18-årige målmand Jonatan Hintze Christiansen, var tvunget til flere store redninger i kampens indledning.

Gæsterne havde enkelte kontramuligheder, og netop som de var begyndt at komme bedre med i kampen gik det galt. Med godt ni minutter tilbage af perioden fik Anton Schou sendt pucken tilbage til Henry Hardarson, der sendte et forholdsvist ufarligt skud afsted mod mål.

Desværre for Christiansen blev pucken ramt af Olivier Dame-Malka foran mål, og ændrede retning, hvilket resulterede i en fortjent føring til det fynske hjemmehold.

Målet så ud til at vække Rødovre en smule, og efterfølgende havde de flere fine chancer for at udligne.  Især Brady Vail og Brendan Harms var synlige, og var tæt på i flere omgange, men Samu Perhonen holdt stand for fynboerne.

Redningerne fra Perhonen efter Odenses skulle vise sig at blive vigtige, da Odense fik fordoblet sin føring, da en fejl i egne zone af Marco Illemann skabte en masse plads til Mathias Mølgaard i slottet. Efter Illemanns fejl kunne Marco Virtanen let sende en puck over til Mølgaard, som hamrede Odense foran med 2-0.

Igen svarede Rødovre godt igen, og mindre et minut senere fik gæsterne pucken forbi Perhonen. Efter at Frederik Kaels fik ført ind i Odenses zone, formåede Alberto Pison at sende en glimrende pasning tilbage i slottet til en umarkeret Magnus Povlsen, som stensikkert udnyttede pladsen. Med et flot skud, på niveau med Mølgaards afslutning minuttet forinden, sendte han pucken ind via stolpen til en 2-1 reducering der, hvilket også var stillingen ved pausen.

Odense i fuld kontrol

Hjemmeholdet var noget nær altdominerende i anden periode, hvor gæsterne virkelig havde store problemer med at få etablerede sig i den offensive zone, og jagtede Odenses spillere forgæves. Odense var hurtigere, og de lignede på ingen måde et hold, som var ude af kamptræning. Odense havde de fleste chancer, og Ales Sova var centimeter fra at score, da han ramte overliggeren med en maskerede afslutning.

Rødovres bedste chance for at udligne, kom da de fik kørt kontra på hjemmeholdet, kort efter en stor chance til Mikkel Hansen i den anden ende. Efter et par fine pasninger fik Brendan Harms oceaner af plads, men desværre fik han overplacerede sin afslutning.

Det blev en dyr afbrænder fordi minutter senere slog Odense til, og herfra så de sig ikke tilbage. Først var det et skud fra Mark Auk, der gik snært over mål. Returen var Sebastian Ehlers først over, og bag mål fik han sendt en perfekt pasning ind foran Rødovres mål til Jonatan Tanus, som let kunne prikke pucken ind forbi Jonathan Christiansen.

De fynske spillere lugtede blod, og Oliver True burde have scoret, da han efter en fint eksekveret to mod en situation, fik han sendt pucken over mål. Målet kom dog minuttet senere, da Hardarson kom først på en løst puck i slottet, og med en formidable pasning splittede Rødovres defensiv i atomer, og gav en af de lette scoringer til Rasmus Simonsen.

Det skulle også blive 5-1 til det fynske hjemmehold. Et skud fra Mark Auk blev kun halvklaret af Christensen, og returen var Oliver True og Mikko Virtanen først over. Efter et par afslutninger var det den finske angriber, som fik den sidste stav på afslutningen, og gøre det til 5-1 til hjemmeholdet, hvilket også var stillingen efter anden periode.

Tredje periode blev en formalitetssag for hjemmeholdet, der stille og roligt skulle for tiden til at gå. Det lykkedes, og hvis sejren ikke allerede var i hus for det fynske hjemmehold, så blev den det, da Topi Pipponen modtog en fantastisk pasning fra Sebastian Ehelrs. Fra en helt fri position kunne Pipponen sende pucken i mål til stillingen 6-1 med ti minutter tilbage af kampen.

Det skulle blive værre for dagens gæster. Med Jonathan Nielsen i udvisningsboksen fik Odense frit spil til at folde sig ud, og trods et par heroiske redninger fra Jonatan Christiansen, så fik Odense scoret til 7-1. Ved flot forarbejde fra Henry Hardarson kom pucken over til Mathias Mølgaard, som let kunne sende pucken på tværs til Oliver True til en ny scoring i stort set frit mål.

Med lidt over tre minutter igen fik Rødovre pyntet en smule på resultatet, da et Brady Vail sendte et håndledsskud afsted, hvilket overlistede Perhonen, der ikke så alt for godt ud i den situation. Det var dog af ren kosmetisk betydning, og Odense fik kørt en flot sejr hjem, og spørgsmålet var om ikke de bookede slutspilspladsen med dagens sejr, mens Rødovre skal kigge langt efter ottendepladsen i tabellen.

OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy VIDEO: Højdepunkter fra Rødovre-SønderjyskE