Kampstart 20:15 i Bitcoin Arena

Det var et "hårdt såret" Rungsted-hold, der tabte 1-4 mod Herlev forleden. 

Hele seks mand sad ude for de forsvarende mestre, der kom hurtigt bagud mod et gæstehold, der formåede at udnytte situationen og derefter aldrig så sig tilbage. 

Det kostede lidt frustrationer hos Rungsted, der tog et par dumme udvisninger i tredje periode, der også kostede muligheden for et reelt comeback i slutfasen. 

Med fire CHL-kampe i benene og mange skader, er der formentlig begrænsede fysiske ressourcer hos Rungsted pt, men holdet har også en rutineret flok, der sagtens kan trække sig selv op ved hårrødderne en aften som i aften.

Esbjerg Energy har leveret tre fuldstændig lige kampe og to gevaldige comebacks hidtil. To gange har vestjyderne været i overtid, senest i 4-5-nederlaget mod Frederikshavn. 

Det er med andre ord vældig underholdende, når Esbjerg spiller hockey pt.

Søren Nielsen har for eksempel fået en forrygende sæsonstart og leverede hele fire assister mod Frederikshavn for nylig. Nielsen står på en eller måde som manden, der ofte har været tæt på det helt store gennembrud som topspiller i Metal Ligaen - måske er han en top 10-mand på topscorerlisten i denne sæson?

Esbjerg kunne glæde sig over, at David Madsens tackling mod Frederikshavns Mads Iversen ikke gav karantæne.

Skader/karantæner: Lettiske Puce har stået de seneste to kampe i Thomas Lillies fravær, mens Kyle Kerbashian sad ude i sidste kamp mod Frederikshavn. Hos Rungsted manglede altså senest Hetta, Persson, Hardt, målmand Kolppanen, Jacob Gammelgaard og Rasmus Andersson. Seks spillere, der normalt ville starte. 

Det forventer vi: Medmindre Rungsted får flere folk klar, bliver det en vanskelig aften for mestrene, der kører på pumperne pt. Kan Esbjerg køre på fire kæder og "pumpe på", kan vestjyderne drage fordel af den større bredde.

Hold øje med: Glem heller ikke, at der var tre assister til Jeff King mod Frederikshavn for Esbjerg. Backen er kommet rigtig fint fra start hos Esbjerg. Hos Rungsted skal en mand som Nikolaj Rosenthal til at finde sit gamle "mål-mojo" frem. Det vil være et stærkt pift for Rungsted-offensiven. 

De indbyrdes kampe: Esbjerg har en stime, der skal brydes, for Rungsted vandt samtlige kampe mellem de to hold i sidste sæson. Tre rene sejre og tre sejre i overtid. 

Statistikken: Rungsted fik syv udvisninger mod Herlev. Det er der næppe hjemmel for i aften, hvor man møder et Esbjerg hold, der scorede tre powerplaymål mod Frederikshavn. 

KAMPEN SENDES PÅ TV2 PLAY FRA 20:10 MED JANNIK SØNDERBY SOM KOMMENTATOR


OPTAKT: SønderjyskE-Aalborg Pirates Blue Fox vandt på meget sen scoring