Petter Hansson afgjorde i kampens sidste minut for hjemmeholdet mod Odense

Herning Blue Fox - Odense Bulldogs: 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Herning Blue Fox fik sæsonens første sejr, men det var virkelig med hiv og sving, at midtjyderne fik hevet en 1-0'er hjem over de fynske gæster. Petter Hansson blev matchvinder med et powerplay kort før tid.

Hjemmeholdet kunne glæde sig over at have Kristian Jensen tilbage på holdkortet, men man måtte til gengæld se Jarkko Malinen gøre Chris Clapperton selskab på tribunerne. Gæsterne havde Martin Larsen tilbage på isen ligesom Albert Adamsen var at finde mellem stængerne som erstatning for en skadet Perhonen. Også Jonatan Tanus var ude for gæsterne.

Der hvilede således et stort midtjysk pres på kæden med Mathias Bau, Morten Poulsen og Miska Humaloja der havde ansvaret for at levere scoringerne i aftenens enlige kamp i Metal Ligaen sammen med fynboernes importstjerner Coughler og Auk.

Indledningsvis formåede ingen af de to hold at spille sig frem til nogle nævneværdige chancer, men spillet bar i stedet præg af flere opspilsfejl og flere nærkampe.

Morten Poulsen havde et lumsk forsøg med baghånden, men dog ikke noget som Adamsen ikke havde styr på. Da Herning for første gang bed sig fast i offensiv zone blev det til gengæld rigtig farligt. Oskar Drugge sendte et skud snert over overliggeren, og Peter Eg Larsen havde frit mål uden at få ram på pucken.

Herning tog langsomt initiativet i kampen, men når der opstod muligheder foran Adamsen fik man ofte ikke afsluttet. Måske et udtryk for manglende selvtillid oven på endnu en dårlig sæsonstart blandt Pekka Tirkkonens tropper.

Odense lurede mest på kontra, men da disse heller ikke voldt Emil Kruse problemer sluttede perioden uden scoringer.

Tæt og intenst

Herning lagde omgående pres på gæsterne fra anden periodes start, og både Morten Poulsen og Jakob Jessen forsøgte sig på en indtil videre storspillende Albert Adamsen.

Mathias Bau viste ellers vejen for midtjyderne da han gik solo og skar ind foran mål. Pucken gled i mål, men den lange forward blev i stedet udvist for goalie interference.

Odense fik ikke skabt noget i det efterfølgende powerplay, men Lukas Bach Nielsen kunne notere sig for sæsonens hidtil største afbrænder i sekunderne efter.

Simon Schleicher ramte overliggeren da kampen rundede midtvejsmærket, og det var ikke til at forstå at der endnu ikke var faldet en scoring på Kvik Hockey Arena.

Daniel Nielsen blev udvist for det, der ellers lignede en perfekt udført hoftetackling. Emil Kruse viste klassen på skuddet fra Sebastian Ehlers, og dermed fik gæsterne ikke udnyttet chancen.

Perioden lakkede mod enden, men inden da kunne Herning stryge i powerplay. Ud over en hård medfart til Emil Kruse førte det ikke til noget, og alt var helt lige inden de sidste 20 minutter.

Midtjysk forløsning

Hverken Blue Fox eller Bulldogs formåede at tage taktstokken, og kampens betydning lod til at sidde i baghovederne på spillerne.

Lukas Bang havde et fornuftigt forsøg, men det var returen som gav den største chance. Stærkt arbejde inde foran Adamsen forhindrede dog Frederik Brændgaard i at komme først på pucken.

Spillet bar præg af taktikken om ikke at blotte sig bagude, men Herning stod fortsat for de fleste afslutninger.

Fjerdekæden skabte igen røre i Odenses zone, men Adamsen spillede i aften en af sine bedste kampe på Kvik Hockey Arena. Han havde virkelig fundet storspillet frem i mødet med sin gamle klub.

Frederik Brændgaard forsøgte sig med at mase en returpuck i mål, men ingen af de to hold lignede nogen der kunne finde netmaskerne. Overtid syntes efterhånden uundgåeligt.

Med 2:23 tilbage på klokken fik Herning så deres andet powerplay i kampen, og større mulighed fik rævene ikke denne aften. Og med 24 sekunder tilbage kunne Petter Hansson så hamre forløsningen ud i lys lue. Kamp tre i sæsonen men en uhyre vigtig scoring fra den svenske back.

Hård skæbne for Adamsen og Odense, men alt i alt en fortjent sejr til Blue Fox.

OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy Ingen karantæne til David Madsen