Kampstart 19:00 i Bitcoin Arena

Rungsted Seier Capital tager imod Frederikshavn White Hawks i noget, der kunne ligne et krisemøde - og også noget, der kunne ligne en kamp om at undgå at blive "det hold som Rødovre kan jage". 

Rungsted ligger med 43 point for 36 kampe, mens Frederikshavn har to færre for en kamp mindre. 

Så det er virkelig et nøgleopgør. 

Samtidig er det opgør mellem Rungsted, der har et rundt nul for de seneste fem kampe, mens Frederikshavn står med en enkelt pind i samme tidsrum.

Så vi er virkelig der, hvor begge hold kan trænge til point og der, hvor Rungsteds nye træner Roy Johansen måske kan gøre en forskel. Fair nok, at han ikke fik klaret den svære opgave i Herning i fredags, hvor det smalle Rungsted-hold ikke kunne forventes at tage point mod et næsten fuldtalligt Blue Fox-hold.

I aften er det anderledes mod et Frederikshavn-hold, der har knoklet med at få det hele op at ringe, men dog havde en lille succesoplevelse senest, hvor man hentede 0-4 mod Aalborg og gjorde det til et 4-5-nederlag efter straffeslag.

- Jeg håber, at vi kan tage den her oplevelse med videre. Den kan vise os, at vi altid kan komme tilbage i en kamp, og det er en vigtig viden at have med. Når det er sagt, så håber jeg, at vi kan starte de kommende kampe, som vi sluttede den her kamp. Det må være målet for os, sagde White Hawks-træner Pelle Hånberg efter kampen mod Aalborg. 

Så måske har Frederikshavn taget en smule god moral med i bussen til Rungsted i dag?

Det forventer vi: Det kan godt blive nervøst og taktisk præget i dag. Spændende, hvilke taktiske dessiner, Roy Johansen har givet til sine spillere. Den gode, gamle offensive Rungsted-stil eller et mere kompakt hold? 

Skader/karantæner: Netop offentliggjort karantæne til Jacob Gammelgaard gør ikke tingene nemmere for Rungsted. Tim Daly og Mathias Røndbjerg og Malte Setkov var i forvejen ude i backlinjen mod Herning. Isak Wallin heller ikke på rapporten. Rungsted manglede ligeledes Nick Moutrey, Frederik Bjerrum, Lucas Andersen og Mattias Persson i angrebet. Frederikshavn har taget afsked med Radek Cip, mens Jonas Jakobsen sad ude mod Aalborg senest sammen med Jesper Jensen. 

Hold øje med: Morten Jensen kommer til at spille 30 minutter i aften og bliver en nøglespiller for Rungsted. Hos Frederikshavn bliver Christopher Frederiksen en af dem, der skal drive White Hawks fremad i den vigtige kamp.

Historikken: Kigger vi på de tidligere opgør i indeværende sæson, så kunne det ligne en hjemmesejr. Rungsted har vundet to gange (6-5 og 7-2) i Bitcoin Arena, mens Frederikshavn har vundet 3-1 og 1-0 i Nordjyske Bank Arena. 

Statistikken: Defensiven halter hos de to hold, når man kigger på de seneste fem kampe. Frederikshavn har lukket 20 mål ind, mens Rungsted har taget imod 28 gange i nettet. 


Norsk trænergambling kostede dyrt TO SPILLEDAGES KARANTÆNE til Jacob Gammelgaard, Rungsted Seier Capital