Kampstart 19:30 i Bitcoin Arena

Vi er klar til sæsonens andet rivalopgør i det sjællandske.

Med øjne på Metal Final4 er det vel en slags lille semifinale om et godt udgangspunkt frem mod runde 16, hvor de fire hold, der skal spille pokalsemifinaler, findes frem.

I det regi står Rødovre lige nu marginalt bedst med 1,4 point i gennemsnit med 10 kampe, mens Rungsted står med 1,25 point for otte kampe.

HVIS Rungsted vinder i aften, byttes rollerne om, så Rungsted har 1,44 point i gennemsnit, mens Rødovre ramler ned på 1,27 point i snit. HVIS Rødovre vinder i aften, ryger Mighty Bulls op på 1,54 point i gennemsnit, mens Rungsted ryger ned på 1,11 point i gennensnit.

På den måde er det altså en yderst vigtig dyst. Rungsted kommer ind til kampen med optimisme efter tirsdagens tur til Finland, hvor det efter en hæderlig indsats og flere stolpeskud blev til et nederlag på blot 0-2 hos de finske mestre fra Hämmenlinna. Rødovre skød og skød forgæves i 0-3-nederlaget mod Frederikshavn, hvor det spillemæssigt i perioder ellers også så ganske fint ud hos "Drengene fra Vestegnen".

- Jeg glæder mig! Ikke kun fordi det er et derby, men jeg ser også frem til at se, hvordan vi som hold kommer til at reagere på tirsdagens nederlag. Vi ved, hvad vi skal gøre bedre, så det forventer jeg at se i morgen, siger Rødovre-træner Riku-Petteri Lehtonen før sit første besøg i karrieren i Rungsted. 

I Rødovre Mighty Bulls-optakten fortæller han også, at Rødovre døjer med flere forskellige småskader. 

- Vi er desværre ramt af forskellige småskader og det går også ud over træningerne, hvor vi mangler spillere. Det smitter naturligvis af på kampene. Vi mangler rytme, når vi ikke kan træne fuldt ud med 5 mod 5 eller træne fuldt ud med powerplay. Jeg håber snart, at vi kan få et fuldt hold uden skadesproblemer, lyder det fra Lehtonen. 

Duellen: Matt O'Connor står med en redningsprocent på over 94, og der er langt ned til Thomas Lillie, der er noteret for 88.03. Rungsted-målmanden har dog vist gode takter på det seneste. Målmandsduellen kan blive nøglen til sejr. 

Historikken: Et opgør hidtil mellem de to arvefjender, som Rødovre vandt 4-1 - dog på to mål i slutfasen, der satte tingene definitivt på plads. Dengang beroede Rødovre dog på en stor første periode af Matt O'Connor, og der er ikke råd til at give så mange chancer væk i aften igen. 

Statistikken: Steffen Klarskov er trådt i karakter med seks scoringer for Rødovre, mens Rungsted ikke rigtig har fundet sin goalgetter endnu. Nikolaj Rosenthal leder en smule efter kasserne med sine to mål i otte kampe. Måske tænder årets spiller til i aften for Rugnsted.

Skader/karantæner: Småskader hos Rødovre, som dog ikke kunne ses på rapporten tirsdag, hvor Kasper Jensen var den eneste, der manglede mod Frederikshavn. Rungsted var i Finland uden Gustav Green, Mikkel Persson og Mattias Persson. 

Det forventer vi: At Rungsted vil komme flyvende ud for at sætte sig på kampen og forsøge at sætte gæsterne på plads fra start. Rødovre er til gengæld et blændende omstillingshold, og det vil også sætte hjemmeholdets disciplin hjemad på prøve. Rungsted lille favorit med hjemmebanen i ryggen. 

 


Anklager i Kristian Jensen-sagen: Situationen hørte ikke til en spilsituation OPTAKT: Odense Bulldogs-Aalborg Pirates