Kampstart 19:00 i Frøs Arena

SønderjyskE jagter en god indgang på slutspillet og hjemmebane i kvartfinalen, mens Aalborg kæmper for den prestigefyldte førsteplads i grundserien, der giver hjemmebane helt frem til en eventuel finale.

Og Aalborg har i den grad ambitioner om at ende i finaleserien, når slutspillet kulminerer. 

Nordjyderne leverede i store træk en lidt sløv omgang mod Rødovre for et par dage siden, hvor gæsterne faktisk var tæt på at skabe spænding på trods af en Aalborg-føring på 4-0. 

Et "syndrom", som Aalborg har bøvlet med i hele sæsonen og som formentlig er blevet påtalt i omklædningsrummet hos Garth Murray. 

Der skal koncentration til over 60 minutter i denne fase af sæsonen.

- Mod Aalborg skal de chancer man får udnyttes, for de giver ikke mange chancer væk i løbet af en kamp. Vi skal have fundet skarpheden og effektiviteten frem, for den har vi manglet i de seneste kampe, hvor vi især i spillet fem mod fem er kommet frem til en del chancer som skulle have været udnyttet, lyder det fra SønderjyskE-træner Mario Simioni. 

- Der er tre kampe tilbage inden playoff starter, så vi skal ud og vise samme energi som vi viste blandt andet herhjemme i kampene imod Esbjerg og Odense – kan vi det, så kan vi også hente sæsonens fjerde sejr imod Aalborg lyder det fra Simioni.

Sønderjyderne holder fest i aften. Der er 60 års-jubilæum for moderklubben VIK og 30 års-jubilæum for SønderjyskE Ishockey Support og derfor hopper de lyseblå spillere i aften i mørkeblå retro-trøjer. Det er altid dejligt med "gamle dage" på trøjerne - uanset, hvor de optræder. 

Det forventer vi: Et opsat Aalborg-hold, der gerne vil vinde for første gang i Frøs Arena i denne sæson. Gæsterne med nærmest fuldt hold er favorit mod det "rytmesvækkede" SønderjyskE-hold. 

Historikken: SønderjyskE har vundet 4-3 og 5-2 over Aalborg på hjemmebane. I Aalborg har hjemmeholdet vundet 7-0 og 5-1, mens sønderjyderne har sneget en 3-2-sejr efter overtid hjem fra Sparekassen Danmark Isarena en enkelt gang. Seneste møde var i Aalborg i Metal Cup-semien, hvor Pirates vandt sikkert 6-1.

Hold øje med: Aalborg Pirates vil gerne se Thomas Spelling finde sin slutspilsform på sin gamle hjemmebane, hvor han er oppe mod sin gamle makker Steffen Frank, der ligeledes plejer at tænde til på nuværende tidspunkt af sæsonen.

Skader/karantæner: SønderjyskE var i Rungsted for en uge siden uden Rasmus Lyø, Nicolai Bryhnisveen, Victor Björkung, Cam Spiro og Nikolaj Krag. Langtidsskadede Mathias Borring og Marco Petersen også ude. Aalborg havde fuldt hold i topkampen i Herning. 

Statistikken: SønderjyskE med fem point i de seneste fem kampe, mens Aalborg står med ni point for samme antal matcher. 


MATHIAS FROM skriver under med Herning for endnu en sæson OPTAKT: Herlev Eagles-Frederikshavn WH