Kampstart 19:30 i Frøs Arena

Sikke en kamp i Vojens i aften, hvor sønderjyderne med Frederikshavns comeback pludselig er blevet en del af en "tovejskamp" eller fjernduel, om man vil. 

SønderjyskE har nu et halvt point mere end White Hawks og dermed skal aftenens hjemmehold i Frøs Arena altså "blot" have det samme antal point som Frederikshavn for at ende som den sidste deltager i Metal Final4.

Modstanden kunne dog næppe være vanskeligere lige nu, eftersom Esbjerg kommer som en yderst formstærk modstander. 

– Vi skal ikke bruge en masse tid på Metal Final4-regnskabet, men udelukkende fokusere på os selv, og at vi har en ishockeykamp, som vi skal vinde. Får vi de tre point, så er det en ekstra bonus, at vi oveni kvalificerer os til Metal Final4, siger SønderjyskE-sportschef Kim Lykkeskov, mens træner Mario Simioni i JydskeVestkysten har en klar opfordring klar til sine spillere.

- Vi har efterspurgt flere skud i kampene, men det har vi ikke fået. Vi skal skyde mere, når vi får chancen. Esbjerg skyder altid mod mål. Altid. Vi leder efter et godt spil. Når du gør det så, sker der ofte ikke noget, og så får du slet ikke sendt et skud mod mål, siger Mario Simioni til avisen.

Esbjerg kommer med stor form og selvtillid frem mod lokalopgøret og er klar til at drille de evige rivaler i syd.

- Personligt ville det ikke gøre mig noget, hvis vi forhindrer SønderjyskE i at komme med i Final4. Det kunne da være lidt sjovt, at nu er vi endelig med, og så er vores to største rivaler, SønderjyskE og Herning, ikke med, siger Christian Wejse til JydskeVestkysten.

Historikken: Det første opgør mellem de to rivaler endte helt jævnbyrdigt og i overtid, inden Adam Cracknell afgjorde matchen.

Statistikken: Esbjerg står med hele 13 point i de seneste fem kampe, hvor SønderjyskE faktisk er treer med efter Rungsted og Esbjerg med 8 point i de seneste fem matcher.

Det forventer vi: En helt tæt og jævnbyrdig omgang i Sønderjylland med playoff-atmosfære. Hjemmeholdet vil gøre alt for at hente de nødvendige point, mens Esbjerg vil elske at drille.

Hold øje med: Wiley Sherman er kommet godt fra start i Esbjerg, hvor han har imponeret både offensivt og defensivt. En klar forstærkning af et i forvejen meget stærkt vestjysk hold. Hos SønderjyskE stod Nicolaj Henriksen en fin kamp i Rødovre senest og mon ikke han får genvalg. Henriksen plejer at gøre det godt mod sin gamle klub. 

Skader/karantæner: Næsten to fuldtallige mandskaber. Daniel Galbraith har været ude på det seneste, hvor Esbjerg har måttet undvære Jannik Christensen. 


Travlhed og velvilje: Frederikshavn er klar til kamp OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Rødovre Mighty Bulls