Kampstart 19:30 i Frøs Arena

Det her ligner en af de sidste "kvartfinaler" i Metal Final4-regi. 

For lige at ridse grundvilkårene op. 

En SønderjyskE-sejr i ordinær tid vil sende de lyseblå mindst fem point foran femtepladsen og dermed yderst tæt på en billet til finaleturneringen. Dermed vil det kommende "slutprogram" med kampe mod Aalborg og Frederikshavn virke mere overkommeligt for SønderjyskE, der kan gå nogenlunde roligt ind til to vanskelige kampe.

SønderjyskE kan også - HVIS Rødovre smider et point mod Aalborg, samtidig med, at sønderjyderne vinder i ordinær tid - allerede i aften sikre sig adgang til Final4. 

Omvendt kan Herlev Eagles altså med tre point i aften rykke op på siden af SønderjyskE. I givet fald vil Herlev stå med to hjemmekampe mod Rødovre og Rungsted til at sikre sig flere point end SønderjyskE i de sidste to runder.

Uafgjort og en sejr til en af parterne i overtid eller straffe vil holde spændingen intakt, men igen vil SønderjyskE også der med en sejr kunne sætte sig solidt i førersædet.

Alle incitamenter til en rigtig spændende kamp er dermed opfyldt, og det skal blive spændende at se, hvordan især Herlev griber kampen an. Vil gæsterne køre på med den aggressive stil, som har givet fin pote hidtil i sæsonen, eller vil Eagles-spillerne få besked på at afvente lidt og slå kontra?

- Herlev kommer med en stærk offensiv, og de har nogle dygtige spillere, som ikke skal have alt for meget plads. Vi skal spille fysisk og tackle ud i hvert et skift. Med andre ord rigtig ”SønderjyskE-hockey”, hvor der er fuld fart i skøjterne, siger sportschef Kim Lykkeskov om kampen til klubbens hjemmeside. 

Historikken: Den omvendte kamp fortæller, at matchen i aften formentlig bliver jævnbyrdig. Sønderjyderne bragte sig foran 3-0, men blev presset i slutfasen og endte med at vinde 3-2 i PM Montage Arena. 

Det forventer vi: Det bliver en kamp mellem SønderjyskE lidt "tungere", men mere homogene hold, der skal op mod Herlevs omstillingsstærke og måske en tand mere "individuelt skikkelige" topkæder. Spændende, hvem der snupper overhånden i aften.

Statistikken: Herlev har lukket grov mange mål ind i de sidste tre kampe. Fem mål i snit, og det holder næppe til en sejr i aften, hvis SønderjyskE får lov at score fem gange. Sønderjyderne har smidt et mål i de sidste to kampe og det er svært at forestille sig et defensivt sammenbrud nede hos Galbraith. 

Skader/karantæner: Herlev var i tirsdags uden Christian Thunbo, mens SønderjyskE manglede et par af spillerne i den unge ende. Men gennemgående er det formentlig to hold i stærkeste opstilling, der mødes i aften.

Duellen: SønderjyskE har spillet ganske bredt i de seneste kampe og det skal blive spændende, om Herlevs kan holde styr over den "sønderjyske kværn" i aften. 

 


DOPS: En spilledags karantæne til Matthias Asperup Herning Blue Fox med kæmpe Knæk Cancer-arrangement i aften