Effektive Herlev slog Aalborg for anden gang i sæsonen

Aalborg Pirates - Herlev Eagles 1-2 (0-0, 1-0, 0-2) Herlev lever i den grad i kampen om at komme med i Metal Final4, mens Aalborg Pirates med det tredje nederlag på stribe nu i den grad skal kæmpe for pladsen i det fine selskab. For blot en god uges tid siden lignede Pirates en sikker deltager i kampen om "den lille pokal", men nu skal Pirates have vendt skuden i de kommende kampe, hvis pladsen skal bjærges.

Herlev vandt 2-1 og fik dermed brudt den kedelige stime på tre nederleg.

Der var ingen ændringer for Aalborg i forhold til kampen i mandags i Frederikshavn, hvor Kirill Kabanov, Mikkel Højbjerg og Emil Marcussen alle var fraværende. Hos gæsterne var Max Vilstrup Olesen skrevet på skadeslisten i forhold til seneste kamp, hvor Alexander Lindqvist-Hansen også var ude for Herlev Eagles.

Aalborg startede perioden bedst, men de de defensive blundere, som man havde set i de seneste tre kampe for Pirates fortsatte i aften, hvor Herlev havde flere gode muligheder, og George Sørensen måtte redde sine holdkammerater i flere omgange. Blandt andet måtte han ud med den store redning, da Herlev kom afsted to mod en, hvor han var ude i fuld længde og redde forsøget fra Kristian Kragh.

Aalborg kom bedre med i kampen og chancerne begyndte at komme mere, og man kunne holde spillet i Herlevs ende i længere tid. Blandt andet havde Thomas Spelling et halvtomt mål at skyde efter, men Lukas Horák kom flyvende og så ud til at redde skuddet med hovedet. Et par minutter senere var Aalborg igen gæster i Herlevs ende, men det lykkedes for Herlev at holde stand perioden ud. 0-0 efter 20 minutter.

Aalborg fortsatte presset fra slutningen af 1. periode, og det gav flere gode muligheder, men der manglede noget slutprodukt i flere omgange. Selvom Aalborg havde pucken meget, så var Herlev farlige, når de kom ind i zonen, og George Sørensen måtte i flere omgange være vågen i målet.

Midtvejs i perioden lignede det meget "Hawaii-hockey" med chancer i begge ender, og det var Thomas Spelling, der var tættest på for Aalborg med et skud, der tog sidenettet, mens Kristian Kraghs styring sad lige på George Sørensen i den anden ende. Kyle Osterberg kom afsted mod George Sørensen, men skuddet sad forbi den fjerneste stolpe.

Aalborg blev igen spilstyrendeo g Stephen Anderson opsnappede en løs puck foran mål, men han fik ikke ramt pucken i afslutningsøjeblikket. Aalborg fik kampens første powerplay, hvor spillet blev sat op, og der kom et par skud, men den helt store chance udeblev i overtallet.

Med et halvt minut til pause så Anders Koch en åbning, og han skøjtede med pucken gennem et par Herlev-spillere for at sætte pucken op i det fjerneste hjørne med et velplaceret baghåndsskud.

1-0 til Aalborg efter 2. periode var retfærdigt efter en periode, hvor Aalborg havde størstedelen af spillet, men Herlev dog også var farlige.

I løbet af 2. periode var Jonas Jakobsen udgået med en skade, da han røg rundt og landede akvaet på isen. Det gav chancen til Jacob Møller Jensen i kæden med Julian Jakobsen og Martin Højbjerg.

Aalborg kom til et par gode muligheder i starten af perioden, men man kunne ikke udbygge den føring, som man havde fået efter 2. periode.

I stedet var det Herlev, der slog til, da Aalborg ikke kunne få spillet pucken udover blå linie, og den endte ved Joseph Jonsson, der resolut hamrede pucken i nettet.

Kort efter blev ondt værre for Aalborg, da Matthias Asperup sendte pucken på stolpen, hvorefter den ramte George Sørensen bagpå skøjten og trillede i nettet til Herlev-føring på 2-1-

Aalborg havde et par muligheder efterfølgende for at udligne, men der manglede kynisme i afslutningerne, så Herlev kunne let arbejde tid af uret.

Med cirka halvandet minut igen på uret satsede Aalborg uden George Sørensen i målet, og kort tid efter tog Garth Murray også sin timeout for at få sat spillet op til det sidste minut. Det gav nogle chancer, men pucken hoppede ikke Aalborgs vej, og Herlev kunne tage turen tilbage over Fyn og Storebælt med tre point i bagagen.

Dermed er Herlev tilbage i spillet om Final4 pladserne, mens Aalborg kunne notere det tredje nederlag i streg.

OPTAKT: Odense Bulldogs-Herning Blue Fox OPTAKT: Aalborg Pirates-Herlev Eagles