Kampstart 20:15 i Spar Nord Arena

Det bliver en festaften i Odense, hvor der er dækket op til en kamp mellem to af Metal Ligaens mest formstærke mandskaber. Samtidig er der Veteranmatch og formentlig op mod et par tusinde tilskuere i Spar Nord Arena, så det skal nok blive en gedigen hockeyaften i det fynske.

Odense kommer fra en 4-3-sejr i overtid mod Rødovre, hvor det via hård fight lykkedes at hive to point hjem i en kamp, der ikke var superskøn, men bar præg af den store vigtighed.

Det er lykkedes Odense at komme op 11 point via stram organisation, og så er kreativiteten lige så stille lagt på, ligesom importspillerne er begyndt at levere varen. Både Tanus, Auk og målmand Perhonen har lagt til på det seneste.

Opgaven kan næppe blive mere vanskelig end et Herning-mandskab, der ikke har tabt i ordinær tid i seks kampe. Midtjyderne har fundet en rigtig god offensiv rytme, samtidig med, at defensiven sidder stramt og endda er blevet tilført rutinerede Mikko Kuukka.

- Vi begyndte ikke godt, men det er blevet meget bedre. Vi har fundet vores spil, og vi bliver stadig bedre som hold, siger en anden finne, Jarkko Malinen, til Sportherning, om den foreløbige Herning-sæson.

Hold øje med: Sebastian Ehlers leverede et helt suverænt sejrsmål i Rødovre senest. Kommer der mere af den slags fra Ehlers’ håndled i aften? Hos Herning har Mathias Bau virkelig fundet formen og har sat sig på Blue Fox’ topscorerliste.

De indbyrdes kampe: Der gik næsten en hel kamp i det første indbyrdes opgør, inden Petter Hansson afgjorde kampen i sidste minut. 1-0 til Herning i den første match.

Statistikken: Herning er bedst på formbarometeret med 12 point i de første fem kampe, mens Odense lige så stille har sneget sig opad med otte point i de sidste tre kampe.

Det forventer vi: En hård fight, hvor hjemmeholdet kommer med al mulig fysisk kraft for at ryste et spillemæssigt bedre Herning-mandskab. Det kan sagtens blive lige så tæt som i den første kamp.

Skader/karantæner: Jake Coughler, Radek Cip og Christopher Kamph er formentlig stadig på skadeslisten hos Odense, mens Herning senest har været ved fuld styrke.


OPTAKT: Esbjerg Energy-SønderjyskE Ørnene baskede endelig med vingerne i Jylland