Superstart af de forsvarende mestre udlignede serien

Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox 5-1 (3-0,1-0,1-1) Rungsted Seier Capital sørgede for "break even" i kvartfinaleserien mod Herning med en suveræn indsats i Bitcoin Arena, der blev grundlagt på en superstart.

Allerede efter 126 sekunder førte Rungsted med 2-0.

Branden Gracel tog imod en glimrende pasning fra Rasmus Andersson og canadieren eksekverede sikkert mod et Herning-hold, der stod helt stille i begyndelsen af kampen.

Det udnyttede Rungsteds fjerdekæde til at levere et fremragende 2-0-mål. Mathias Hansen til Gustav Green og videre til Daniel Madsen, der stødte pucken ind bag Emil Kruse.

Ganske naturligt kom timeouten fra Herning-træner Tirkkonen lynhurtigt. Spil videre, der er 58 minutter igen, lød devisen fra den finske træner.

Det gjorde Herning også, men kunne slet ikke følge med et Rungsted-hold, der virkelig havde fart i skøjterne i første periode. Angrebene bølgede ned mod Kruse og helt naturligt kom 3-0-målet også kort før periodepausen.

Branden Gracel er købt til at tage ansvar i sæsonens afgørende fase, og det gjorde canadieren - i øvrigt tidligere Herning-spiller - med Rungsteds tredje scoring tæt under mål.

Det lignede en tidlig afgørelse på kampen af et Rungsted-hold, der havde de helt store taktstokke fremme i en første periode, der mindede om spillet fra de gyldne dage i fjor.

På trods af, at Herning kom lidt bedre med i anden periode, var der ikke den mindste tvivl.

Det her var Rungsteds aften foran 1088 tilskuere i Bitcoin Arena, og Henrik Hetta gjorde ondt værre for Herning, da han med en klasseafslutning smed pucken op i nettaget til 4-0 for det i aften homogene Rungsted-mandskab, der bare piskede af sted.

Afklapsningen blev total med Rasmus Anderssons 5-0-mål. Hetta erobrede pucken fra Rasmus Nielsen og Andersson var på plads med en firsttimer, der røg gennem benene på Kruse.

Mathias Baus reducering var kun kosmetik i en tredje periode, der var præget af bataljer spillerne imellem.

5-1 til Rungsted og ny kamp i Herning allerede onsdag.

Det her kan blive højdramatisk.

OPTAKT: SønderjyskE-Odense Bulldogs HETAG PRÆSENTERER: UGENS HOLD I METAL LIGAEN - se hvem der er med lige her