Rungsted snuppede sejren i Rødovre og er dermed klar til semifinalerne med 4-0 i kampe i kvartfinalen

Rødovre Mighty Bulls-Rungsted Seier Capital 3-4 (0-0, 2-1, 1-3): Fjerde kvartfinaleopgør tidligt fredag aften mellem de to ærkerivaler, der var tilbage på isen i Rødovre Centrum Arena. Rødovres sidste mulighed for at holde liv i drømmen om en semifinale, men favoritterne fra Rungsted var i en gunstig position.

Og det blev endnu en yderst tæt match mellem de to mandskaber gennem alle minutter. Men som i de foregående opgør viste Rungsted til sidst, at de har det ekstra, der skal til. Tim Daly afgjorde med lidt under to minutter igen, og det blev billetten videre til DM-semifinalerne for Rungsted. 4-0 til grundspillets tophold, og Rødovre tog afsked med den mennesketomme arena og sæsonen 2020/2021 efter en række tætte kvartfinalekampe.

Ganske jævnbyrdig indledning på kampen, der begyndte i et lavt tempo. Der var småt med målchancer, og heller ikke da Rungsted kom i overtal fem minutter inde i perioden, blev der skabt noget nævneværdigt. John Muse lukkede ned for de få ufarlige forsøg, der var.

Den første store chance i matchen gik til Phillip Schultz efter otte minutter, men han missede på Cristopher Nihlstorp. Også Mathias Lehmann Hansen havde god chance tæt på mål, men skuddet blev overplaceret.

Spillet og intensiteten på isen i første periode var en del anderledes end i de tre første kampe i serien – til den negative side. Færre tacklinger og langsommere omgang med pucken i flere situationer. Det lignede umiddelbart ikke en slutspilskamp.

Med tre minutter til pause blev Shane Hanna spillet alene igennem, men John Muse snuppede pucken på den store chance. I den anden ende havde Brett Welychka alletiders mulighed for scoring, men også han misbrugte fælt. Der kom mere gang i løjerne mod pausen, men holdene målløse efter 20 minutter.

Rødovre i powerplay kort inde i anden periode, og her fandt Trevor Cheek vejen til netmaskerne. Dommerne dømte mål i første omgang, men efter videogennemgang i boksen, blev målet annulleret. Det lignede umiddelbart også, at kaptajnen fik pucken over stregen via en sparkebevægelse med skøjten. Guillaume Leclerc fik kæmpe chance tæt under mål i samme overtal, men franskmanden afsluttede lige ind i benskinnen på Nilhstorp.

I den anden afsluttede Mattias Persson på stolpen fra distancen, men heller ikke gæsterne havde fundet opskriften på scoring endnu.

Der skulle dog kun gå få minutter, før Rødovre fandt netop denne opskrift. Jeremy Beaudry skød fra distancen, og pucken sejlede hele vejen forbi venner og fjender og i mål. Føring til de rødblusede efter syv minutter.

Rungsted skulle bruge to minutter på at udligne. Gæsterne kom tre mod en, og pucken landede hos Nichlas Hardt, der usvigeligt sikkert gjorde det til 1-1 fra højresiden.

Yderligere tre minutter senere bragte Rødovre sig igen foran. Hjemmeholdet pressede på. og Magnus Carlsen endte med sidste stav på pucken tæt under mål. Tre mål på fem minutter – og der skete for alvor noget mellem de to ærkerivaler.

Rungsted i overtal med fem minutter til pause, men gæsterne var ganske ufarlige i de to minutter. Hjalmarssons tropper fik ny mulighed med en mand i overtal, og her var Rasmus Thykjær Andersson tættest på med et stolpeskud. Mod slut stod Nichlas Hardt umarkeret tæt under mål, men han missede pucken, der kom flyvende på tværs. Føring til Rødovre inden sidste periode.

Rungsted indledningsvis i den dominerende rolle, men største chance tilfaldt Guillaume Leclerc, da han kom alene med Nihlstorp. Den svenske keeper lukkede dog helt ned, mens Leclerc fik flere slag i afslutningsøjeblikket.

I stedet for tomålsføring til Rødovre, udlignede gæsterne til 2-2 efter fem og et halvt minut. Målet signeret Charlie Sarault, og pucken gik under armen på John Muse og ind i netmaskerne. Fuldstændig lige på måltavlen, og spændingen intakt nøjagtig som i de foregående kvartfinalekampe.

Rødovre i powerplay halvvejs i perioden, men tyrene var totalt ufarlige i de to minutter uden skud på mål.

Nogle minutter senere bragte Rungsted sig foran for første gang i kampen. Mattias Persson kom helt alene med John Muse, mens samtlige fem Rødovre-spillere blev fanget helt oppe omkring slottet hos Rungsted. 2-3 med seks minutter igen.

Lidt over et minut senere dukkede Jeremy Beaudry op på bageste stolpe, hvor han skovlede pucken ind bag Nihlstorp. Flot pasning fra Leclerc, og så var det helt lige igen.

Rungsted ville det anderledes, og så lå pucken igen bag John Muse med små to minutter igen. Tim Daly skød fra kanten af slottet, og pucken blev rettet af på vejen og gik i nettet. Dommerne gennemså efterfølgende situationen, men fastholdt føringsmålet til gæsterne.

John Muse blev erstattet med en markspiller med halvandet minut igen, og 20 sekunder senere måtte Morten Jensen til afkøling for at skyde pucken over banden i egen zone. Thor Dresler tog timeout for at give dessiner til seks mod fire-spillet.

Lige lidt hjalp det, for Cristopher Nihlstorp og holdkammerater lukkede helt ned. Sekunderne tikkede ud, og Seier Capital er klar til semifinalerne med samlet 4-0 i kampe over ærkerivalerne fra Vestegnen. Og endda uden at kunne fejre det med Rosenthal, Olsson og Bjerrum, der alle var ude i dagens opgør.

Aalborg stormede i semifinalen i underholdende kamp SønderjyskE er klar til semifinalerne efter Yannick Vedel-show