SønderjyskE er klar til semifinalerne efter endnu en overbevisende sejr over Herning. Yannick Vedel scorede hele fire gange i storsejren på 7-3.

Herning Blue Fox - SønderjyskE: 3-7 (0-2, 2-3, 1-2) SønderjyskE er videre til semifinalen i denne sæsons Metal Liga, mens Herning kan skrive et kedeligt kapitel i klubbens stolte ishockeyhistorie efter den første 0-4-serie nogensinde siden bedst af syv-æraen blev indledt. I kamp fire blev det 7-3 til SønderjyskE, der dermed lukkede og slukkede på fornem maner.

Yannick Vedel blev hovedperson med fire scoringer i Kvik Hockey Arena. 

Frederik Søgaard var, måske ikke så overraskende, blevet foretrukket i Hernings potentielt sidste kamp i sæsonen. Også i holdets øvrige kæder var der fra Ben Coopers side roteret flittigt, mens Sønderjyske kørte på med de samme kæder.

Herning startede kampen ud med et par store defensive fejl, og fik på den måde sat sig selv under pres. Alligevel kom Herning frem til et par chancer allerede i kampens spæde begyndelse. Thomas Andersen kunne afslutte i fri position og Mark MacMillan havde en friløber som Patrick Galbraith reddede på forrygende vis.

Et tidligt powerplay var med til at sætte yderligere tryk på gæsterne, men så skete der det som så ofte er sket i denne sæson for Herning. Ud af det blå stak Yannick Vedel alene ned mod mål, og Søgaard blev passeret mellem benene.

Der var formentligt gået et suk igennem hallen, hvis der havde været tilskuere, da Nicolai Weichel lavede en dum udvisning, men Frederik Søgaard tog hvad han skulle inklusive gæsternes bedste forsøg fra Matt Prapavessis.

Anders Poulsen blev glimrende sat op af Thomas Andersen, men igen manglede han enten det sidste i sin afslutning eller også havde Galbraith den klasse midtjyderne selv manglede i målet.

Det blev ikke bedre for Herning da dommerkvartetten dømte en udvisning til Jakob Jessen for at skyde pucken ud af  spil, men SønderjyskE var ligeglade og satte kynisk 2-0 målet på tavlen ved Matt Salhany.

Afgørelsen indtraf

18 sekunder. Det var den tid det tog for SønderjyskE at øge til 3-0, og nu var det formentligt kun de største midtjyske optimister som stadig kunne se en vej ud af mørket. Endnu engang blev målet skabt af en personlig fejl fra Herning.

Mads Eller havde endnu en scoring på bladet, men gæsterne måtte vente et par minutter på at fejre endnu en scoring. Den ene fejlaflevering fulgte den anden, og så var det ingen sag for Yannick Vedel at score via stolpen.

Sekunder senere fik Herning reduceret ved Thomas Andersen som efter en pasning fra Mads Christensen fik lirket pucken i kassen. Første skridt mod overlevelse for Blue Fox, men håbet hang fortsat i en yderst tynd tråd.

Tråden blev brutalt revet over da SønderjyskE på ny scorede i powerplay. Udvisningen var en smule tynd, men det skal ikke tage noget fra Yannick Vedel der fuldbyrdede sit hattrick med et drømmeskud op i krogen. 1-5 og klasseforskel i Hernings vigtigste kamp i sæsonen.

Anders Poulsen satte en ny reducering med sekunder tilbage af perioden, men for Herning måtte målet stadig hedde at levere en  respektfuld tredje periode.

SønderjyskE cruisede i mål

Herning fik en sidste chance for at give næring til drømmene, men kort efter Sønderjyskes udvisning ragede man selv en til sig, og så gør man det ikke let for sig selv.

Tiden løb fortsat fra midtjyderne, men kampbilledet stod som et symbol for serien. SønderjyskE komfortabelt foran efter flere defensive fejl, og Herning jagtende uden nøglen til sejr.

12 minutter tilbage og definitivt sidste udkald for Blue Fox. Pucken sprang fortsat ikke midtjydernes vej og da gæsterne igen blev fuldtallige måtte Petter Hansson hive i nødbremsen da Daniel Galbraith fra straffeboksen slap alene igennem.

Dagens mand i skysovs, Yannick Vedel, løb fra alt og alle efter endnu en midtjysk fejl, og med sit fjerde mål gjorde han det til 6-2 i Søndejysk favør. En afslutning med overskud - lige præcis hvad Herning har ledt efter igennem hele serien.

Kristian Jensen er sammen med Morten Poulsen omtrent de eneste som kan se sig selv i øjnene efter dette slutspil. Han scorede igen denne tidlige aften og Herning satsede endda butikken til sidst.

En clearing fra egen zone endte dog i midtjydernes mål, og således endte en mærkelig sæson for Herning Blue Fox, mens sønderjyderne kan se frem til et par fridage og derefter en semifinaleserie mod enten Rungsted eller Aalborg. 


Rungsted semifinaleklar efter endnu en sen afgørelse Patric Wener: Bare spillerne får lov at afgøre kampen