Aalborg og Herlev leverede en målrig og underholdende kamp med hele ti mål, da nordjyderne indløste semifinale-billetten tidligt fredag aften.

Herlev Eagles – Aalborg Pirates 3–7 (1-2, 2-3, 0-2)

Fredag eftermiddag stod menuen på fjerde og måske afgørende kvartfinalekamp i Herlev, hvor gæsterne fra Aalborg, med en 3-0 føring på kontoen, kunne indløse billet til semifinalerne med en sejr. Med andre ord var en sejr til Herlev en tvingende nødvendighed, hvis ikke sjællænderne skulle gå tidligt på sommerferie.

I bestræbelserne på at forlænge sæsonen måtte Herlev undvære Magnus Koch, Tobias Ruelykke, Max Olesen, Simon Golbert og Alexander Lindqvist Hansen, mens Aalborg stillede uden Josh MacDonald.

Målmandsduellen stod mellem George Sørensen og Emil Jidskog.

Underholdning fra første minut i jævnbyrdig åbningsperiode

Gæsterne fra Aalborg chokstartede med en scoring efter kun 44 sekunders spil. Det var nordjydernes canadier Ben Duffy, der fulgte op tæt under mål og gav nordjyderne en drømmestart på kampen.

Glæden skulle dog vise sig kortvarig i Aalborg-lejren, da Herlev slog tilbage mindre end et minut senere. Luis Blak Olsen fik her alt for lidt opmærksomhed fra Aalborg-defensiven lige foran gæsternes mål og kunne således let løfte en løs puck op over skulderen på George Sørensen til udligning. Dermed 1-1 på tavlen, inden man havde rundet to minutter.

Den underholdende start skulle vise sig at vare ved. Værternes Daniel Baastrup Andersen fik leveret et hårdt ”open ice-hit” i det 6. minut og måtte til afkøling for hvad dommerne takserede til en knætackling.

Nordjyderne kunne dermed rulle power play-formationerne ud for første gang i kampen. Her fik man sig hurtigt etableret i værternes zone, flyttede pucken godt rundt og pressede Herlev helt i bund. Til sidst kunne værterne da heller ikke længere modstå presset, da Aalborg tog føringen efter en afslutning fra distancen, som så ud til at blive rettet af undervejs. Kirill Kabanov blev noteret for gæsternes power play mål.

Gæsternes første udvisning indtraf lige inden man rundede periodens halvvejsmærke, da Martin Lefebvre blev udvist for en høj stav. Herefter fik Herlevs power play hurtigt lagt pres på gæsternes box og faktisk fik hjemmeholdet også scoret efter et større klumpspil foran Aalborgs mål. Men sekvensen blev set igennem på video af kampens dommere, som efterfølgende valgte at annullere målet. Aalborg klarede efterfølgende frisag i undertallet, som fortsatte efter det annullerede mål.

Overordnet set var åbningsperioden ganske jævnbyrdig. Aalborg kendte deres besøgstid, når chancen bød sig, men Herlev spillede friskt til og meget spil foregik i gæsternes zone. Aalborgs føring var ikke som sådan ufortjent, men Herlev var reelt set tættere på en udligning i de første 20 minutter, end Aalborg var på at udbygge føringen. Værterne talte da også flest afslutninger på mål i første periode.

Aalborg trak fra, men Herlev slog tilbage

Anden periode skulle vise sig, at blive noget af en målfest. Der var da heller ikke spillet mere end et par minutter, før gæsternes Pierre-Olivier Morin havde øget til 1-3, da han med et kort og resolut aftræk sendte pucken i kassen fra udkanten af faceoff-cirklen i Herlevs zone.

I det hele taget var gæsterne kommet stærkt ud til anden periode, hvor også Sebastian Bergholt var tæt på med et friskt forsøg i det femte minut. Aalborg stod generelt godt på banen, spillede sikkert og gav Herlev vanskelige arbejdsbetingelser.

Derfor var det heller ikke så overraskende, at der også stod Aalborg på det næste mål. Her afsluttede Daniel Madsen et længere Aalborg-pres på Herlev-målet, da han på eget initiativ skar ind foran mål og i to omgange fik passeret Jidskog i værternes mål. 1-4 efter ni minutters spil.

Herlev havde dog ikke opgivet håbet. På halvandet minut formåede hjemmeholdet således at reducere to gange. Begge gange var der tale om elegante scoringer. Først var det Joonas Riekkinen, der med en fin pasning fandt Luis Blak Olsen, som sikkert eksekverede og gjorde det til 2-4. Olsens anden scoring i kampen var dermed en realitet.

Luis Blak Olsen indtog også en hovedrolle ved næste Herlev-mål. Olsen var her i oplæggerens rolle, da han sammen med Magnus Molge kombinerede sig fornemt igennem Aalborg-defensiven og til sidst fandt Lasse Mortensen, der ikke havde nogen problemer med at gøre det til 3-4 ganske tæt under mål.

Kampen synes dermed igen helt åben. Men desværre for Herlev, så resulterede inkonsekvent forsvarsspil i, at Aalborg kunne gå til pause med 3-5 på tavlen. I en situation med spil omkring Herlev-målet fik værterne ikke clearet pucken og Julian Jakobsen takkede for muligheden og bragte nordjyderne foran med to.

Herlig og underholdende anden periode, som Ulrich Linnet afsluttede med at tage en frustrationsudvisning, hvorfor gæsterne kunne starte tredje periode i overtal.

Aalborg-mandskab i kontrol kørte sejren hjem

En udvisning til gæsternes Jeppe Jul Korsgaard efter fem minutter gav Herlev en gylden mulighed for at komme tilbage i kampen. Hjemmeholdet fik også etableret et glimrende power play-spil og især ved udvisningens udløb var værterne tæt på en scoring. Men George Sørensen var på sin plads i målet og tog godt fra.

Omkring midtvejs i perioden havde værterne et par gode stød fremad banen. I forbindelse med et af disse måtte Nikolaj Carstensen hive i nødbremsen, for at stoppe et Herlev-kontraangreb. Ulovlige midler ifølge dommerne og Herlev dermed i overtal.

I overtallet der fulgte i kølvandet på udvisningen leverede Herlev igen et godt overtalsspil, som kastede et par muligheder af sig til Jesper Thörnberg. Men det blev ved lige ved og næsten for Herlevs målræv.

Aalborg viste anderledes kynisme i modsatte ende, da Tobias Ladehoff øgede til 3-6 efter en hurtig spilvending. Mod slutningen af kampen satsede Herlev alt og Jidskog blev erstattet med en ekstra markspiller. Lige lidt hjalp det dog hjemmeholdet, da Aalborgs Jeppe Jul Korsgaard kort tid efter sendte pucken ned i det tomme mål og lukkede kampen med sin scoring til 3-7.

Aalborg er dermed klar til semifinalerne.


White Hawks slog igen til i overtid Rungsted semifinaleklar efter endnu en sen afgørelse