Rungsted Seier Capital bragte sig foran i finaleserien ovenpå overtidsdramaet i den første finalekamp.

Der måtte overtid til, før den første kamp i årets finaleserie om det danske ishockeymesterskab blev afgjort. I en spændende, tæt og forholdsvis målrig affære i Bitcoin Arena i Hørsholm lykkedes det efter fire en halv periodes spil Rungsted Seier Capital at hive en 4-3-sejr hjem.

SønderjyskE kom bedst fra start og var dominerende i store dele af første periode. Efter små otte minutters spil fik T.J. Moore en kæmpe chance for at bringe gæsterne foran, da han fik en straffeslagslignende friløber, men Thomas Lillie i Rungsted-målet afviste SønderjyskE-profilen.

I forbindelse med situationen pådrog værternes Simon Fredriksson sig en udvisning, og det endte med at koste. I det sønderjyske powerplay endte pucken via endebanden foran Thomas Lillies mål, og her lagde Frederik Bjerrum den med skøjten tilrette for sig selv og hamrede den i nettet.

Det lugtede mere af 2-0 til gæsterne end af en udligning, men med et minut tilbage af første periode fik Tim Daly sendt pucken mod mål fra blå linje. Tyler Fiddler styrede gummiskiven, som Patrick Galbraith fik benskinnen på og parerede op i luften. Slutspilstopscorer Nikolaj Rosenthal viste målinstinktet og helflugtede 1-1-scoringen i nettet.

Uafgjort efter de første 20 minutter i årets finaleserie.

I anden periode kom Rungsted spillemæssigt bedre med, men efter seks minutters spil havnede pucken hos SønderjyskE’s Jordan Pietrus, som sendte den i kassen og blev noteret for sit første point i slutspillet.

Et par udvisninger til sønderjyderne gav værterne muligheden for at svare igen, men trods pæn Rungsted-dominans var det gæsterne, der blev noteret for kampens fjerde scoring. Jordan Pietrus var på pletten igen og fordoblede sin måltotal i både kampen og slutspillet.

Rungsted vandt skudstatistikken med 13-4 i anden periode, og de mange afslutninger fra hjemmeholdet kastede en scoring af sig med tre minutter tilbage af perioden. Den tidligere SønderjyskE-spiller Joachim Holten Møller huggede til pucken fra distancen og fik reduceret til 2-3.

SønderjyskE-kaptajn Rod Pelley fik en dum udvisning i begyndelsen af tredje periode, og det blev straffet af Rungsted, som slog til i powerplay. Gæsternes Martin Eskildsen fik bevæget sig for langt frem, og så kunne værterne med nogle hurtige pasninger spille bag om ham. Robin Bergman blev sat op i slottet, og svenskeren svigtede ikke.

Tredje periode var en ganske lige affære, men i den sidste halvdel af perioden kom de lyseblå gæster frem til et par store chancer. Med lige dele held og dygtighed fik Thomas Lillie dog holdt sin tidligere klub fra at score, og da Rungsted heller ikke fik pucken i nettet igen, blev der ikke fundet nogen vinder i den ordinære spilletid.

Rungsted var bedst i den første del af overtiden med fine tilbud til Mathias Røndbjerg og Tim Daly, men som perioden skred frem kom gæsterne fra Vojens frem til flere chancer. En af de store tilfaldt Matt Prapavessis, da han stødte med frem, men Thomas Lillie afviste.

En udvisning til Robin Bergman resulterede i overtal til SønderjyskE, men bortset fra en enkelt pæn mulighed kastede fire mod tre-spillet ikke det store af sig for de lyseblå.

Der blev ikke scoret i den første overtidsperiode, så der måtte en femte periode til i forsøget på at få kampen afgjort.

Der skulle en tvivlsom udvisning til gæsternes Rasmus Nielsen til, før afgørelsen faldt. Midt i femte periode røg Nielsen ud for en holding, og et halvt minut senere sendte Charlie Sarault pucken på tværs til Tim Daly, som fandt et hul ved nærmeste stolpe.

Canadieren kunne strække armene i vejret og lade sig tiljuble som den store helt i den første DM-finale.

En lang overtid og over halvanden times ishockey allerede i kamp et giver løfter om en jævnbyrdig og spændende finaleserie mellem grundspillets nummer et og to. Næste kamp i serien spilles søndag eftermiddag i Frøs Arena i Vojens.

FINALEHOLDENE: Mathias Røndbjerg meldt klar, her er opstillingerne VIDEO: Højdepunkter Aalborg-Frhavn