Bumagin førte an i nordjysk sejr over Esbjerg

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)

På hjemmebane ser White Hawks ud til at være urørlige i denne sæson. Nok hvis man skal bedømme efter de to første hjemmekampe i sæsonen, hvor det først blev til sikre 6-1 over Rødovre, og igen i aften, hvor de anført af den russiske troldmand, Aleksandr Bumagin, sendte Esbjerg hjem med et 5-2nederlag. Det var dog en meget tæt affære, som sagtens kunne have været med et anderledes resultat. Men Fort Frederikshavn består endnu i 2020/2021 sæsonen. Et mål og tre assist af russeren satte en tydelig streg under, at det var russerens store aften i Vendsyssel.

Det var gæsterne der startede bedst i Nordjyske Bank Arena, hvor de lagde ud med højt tempo og pågående angreb ned mod deres tidligere keeper Mathias Seldrup. De helt store chancer udeblev dog i begyndelsen, så Seldrup skulle ikke mestre de helt store redninger.

Det skulle han heller ikke da Jannik Christensen pludselig stod blank foran ham omkring midtvejs i perioden. Esbjerg-backen skød dog langt over mål på det store tilbud. Ikke lang tid efter var det Christian Weise der havde muligheden, men høge-keeperen lukkede godt af med benskinnen.

White Hawks var langsomme startere i aftenens kamp, men da de først fik fat mod slutningen af perioden, så var der flere gode tilbud. Frederik Bjerrum og Thomas Søndergaard diskede op med flere lækre detaljer, og kun en superredning af Lillie forhindrede en scoring til høgene. Kort efter var Brock Beukeboom tæt på, men igen var vestjydernes nye keeper redningsmanden med en stor parade.

Han var dog chanceløs godt et minut før periodens udløb. Bumagin driblede pucken ind i zonen, og fra en spids vinkel fik han sendt skiven over til Justin Shugg, der løb hurtigere end sin oppasser og scorede. 1-0 til hjemmeholdet, og stor tilfredshed blandt de små 400 tilskuere der havde fået billet til kampen.

Vendelboerne åbnede anden periode klart bedst, anført af en stærkt spillende russer. Han ejede isen den gode Bumagin, og strøede om sig med gode pasninger og fornemme driblinger. Han var også assist på høgenes anden scoring, da han spillede Kyle Hope op til skud. Og det kvitterede canadieren for med et hammer af en afslutning, der endte helt oppe i målhjørnet.

Og det var ikke slut endnu, for der var dømt White Hawks på det hele i de indledende minutter i midterperioden. Igen var det russeren der var assist, denne gang sammen med Shugg, og så kunne Jesper Jensen gøre det til 3-0 på en styring tæt under mål.

Ville Esbjerg så småt give op, eller ville de give det et skud mere. Det var spørgsmålet man stillede sig, hvor man flere gange har set dem opgivende når de er kommet stort bagud i Danmarks nordligste skøjtehal. De valgte at give det et skud mere, og heldigvis for det, for de kom med alt hvad de havde.

Der skulle heller ikke gå længe fra tre-målsføringen til de reducerede. Søren Nielsen stod pludselig med pucken tæt under mål, og så huggede han resolut til. Seldrup så ikke skiven, og så var der for alvor fornyet håb hos vestjyderne.

Herefter var der dømt bombardement mod deres tidligere ankermand, og Seldrup måtte flere gange stå på hovedet inde mellem stængerne. Fornem indsats af ham i aftenens kamp, hvor han forståeligt nok var lige en gram mere opsat mod hans tidligere holdkammerater.

Det lugtede mere af 3-2 end 4-1, men i sport går det sjældent efter fortjeneste. Det gjorde det heller ikke i aften, hvor Mads Larsen sendte et hårdt skud ind og passerede Thomas Lillie med små to minutter tilbage af perioden. Derfor 4-1 til hjemmeholdet efter 40 minutter.

Esbjerg gav dog aldrig op, og havde flere gode muligheder i tredje periode. Med godt otte minutter igen var Andreas Grundtvig over en retur fra Seldrup, og kunne relativ sikkert sende pucken i mål. De virkede til at have et lille fysisk overtag, og nu var der fornyet spænding i en, desværre, stemningsforladt Nordjyske Bank Arena.

Om det var den matte stemning der lullede hjemmeholdet i søvn skal være usagt, men deres tredje periode bar mere præg af enkeltmandspræstationer, i stedet for det nemme spil, som man havde set de første to perioder. Noget der bestemt ikke behagede Jari Pasanen, der højlydt skældte ud så hele hallen kunne høre det.

Esbjerg satsede til sidst med keeper Lillie ud, og det gav som så ofte før bagslag, da Bumagin fra egen banehalvdel sendte pucken i det tomme bur til slutresultatet 5-2.

På tirsdag mødes de to hold igen, denne gang i Granly Hockey Arena i Esbjerg.

15 mål i Herlev! En af de kampe, man sent vil glemme Tæt match i Odense endte med sønderjysk bonuspoint