Målmandsspillet og defensiv disciplin er nøglerne til sejr for nordsjællænderne - Metalligaen.dk's redaktør Michael Søvsø analyserer før finalekamp 4 i morgen

Rungsted Seier Capital er under pres.

Men på fredag vil hovedparten af 1350 struber forsøge at skrige de forsvarende mestre på 2-2 i serien. 

Hjemmebanen er et af de parametre, vi selvfølgelig peger på, hvis Rungsted skal på "par" i DM-finalen. Tilskuerne kan larme i Bitcoin Arena, men arenaen er en fuldstændig anderledes størrelse end Sparekassen Danmark Isarena. Hvor Aalborgs hjemmebane vinder på larm og et enormt tryk, lever Rungsteds hjemmebane på intimitet og intensitet.

Her kommer aktørerne under pres på en helt anden måde fra supporterne, der føles tættere på end i Aalborg. Så hvis Rungsteds publikum skal levere noget, så er det old school-stemning som i de gode gamle dage. 

Vi kigger på målmandsspillet og frikender til dels Ville Kolppanen for 1-8-nederlaget i Aalborg for nylig. Finnen blev kraftigt svigtet af sine medspillere i egen zone. Der var ganske enkelt for mange dumme fejl, der kostede mål.

Men der vil givetvis komme mange åbne Aalborg-chancer fredag aften, og her skal Ville Kolppanen finde det spil frem, som han leverede i anden periode i finalekamp nummer to på hjemmebane. 

Lad først og fremmest backerne tænke defensivt. Rungsted har backtyper, der kan levere offensivt. Det ved vi. Men det koster også bagude, når Morten Jensen, Sebastian Bergholt og Tim Daly skyder med frem.

Specielt mod et hold som Aalborg, der er meget stærkt på omstillinger. Selvfølgelig skal de førnævnte backer agere offensivt, men det skal være med størst mulige kløgt. Ellers bliver det straffet. 

Powerplay-spillet skal sidde i skabet. Og hvorfor ikke? Vi så det i den første kamp i Aalborg, hvor Nichlas Hardt eksekverede to gange. En virkelig stor nøgle for Rungsted i kampen for endnu en sejr. 

Stop the roughing! Rungsted fik otte udvisninger i tirsdag aftens nedtur. Seks af dem kom for roughing, også i takt med stigende frustrationer. Men boksehandskerne skal i den grad ned i morgen. 

En overraskelse eller to fra boksen. Er der småjusteringer på vej fra Erik Hjalmarssons hånd? Han står med to DM-finaler på sit cv og har dermed stor erfaring i forhold til, hvad der virker i en tæt serie. Kunne man for eksempel forestille sig, at der blev roteret lidt i wings i de tre første kæder.

Måske Henrik Hetta op til Olsson og Persson i en ren svensk dynamitkæde - og så Nichlas Hardt ned for at forstærke en af to andre kæder?

Der er næppe tvivl om, at Hjalmarsson i morgen vil coache og toppe holdet endnu mere end tidligere i serien. Det spidser til. 

Hit it like Hetta: Det er bare med at gå til vaflerne i en finaleserie. Rungsted har leveret 35 registrerede hits i tre kampe. Henrik Hetta står for 10 af dem, Nichlas Hardt for 5. Der er flere, der skal byde ind med solide tacklinger, hvis Rungsted skal vinde. 


Daniel Galbraith forlænger i SønderjyskE Ishockey med to sæsoner Farvel til Madsen: En stor ishockeyløve stopper på det danske landshold